Hirdetés

Nem biztonságos a Samsung Galaxy S5 ujjlenyomat-olvasója



|

Nemcsak, hogy fel lehet törni, de akárhányszor lehet próbálkozni a Samsung Galaxy S5-tel.

Hirdetés

A Security Research Labs kutatói arra az eredményre jutottak, hogy a Samsung Galaxy S5-ös csúcskészüléke nem biztosít megfelelő védelmet, amikor az ujjlenyomat-olvasójáról van szó. A szenzort könnyedén fel tudták törni, az eredményeiket pedig videó formájában is dokumentálták. 

Hirdetés

Talán nem is az volt az egész felfedezésben az érdekes, hogy miként tudták megkerülni az ujjlenyomat-olvasót. A hackeléshez ugyanis pontosan ugyanazt a módszert alkalmazták, amit az Apple iPhone 5S esetében is. 

A szakértők egy sokkal érdekesebb tényre, egy súlyos hibára hívták fel a figyelmet. Az ujjlenyomat-olvasó gyakorlatilag végtelen számú folytonos, hibás próbálkozást engedélyez, anélkül, hogy elkérné a jelszavunkat a folytatáshoz. Ez azt jelenti, hogy aki fel akarja törni a telefont, az egészen addig tud próbálgatni, míg sikerrel nem jár. 

Mivel a Galaxy S5 ujjlenyomatos védelme bizonyos appokra és szolgáltatásokra is kiterjeszthető, ezért a feltörés után a PayPal-fiókunkat is gond nélkül használhatják a hackerek. Az SRLabs szerint a Galaxy S5 a technológiával kapcsolatos, meglévő aggodalmak listáját most még tovább bővítette. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.