Hirdetés

Nem értékesíthető tovább a Moto X



|

A vállalat komolyan veszi a kitételt, de a betartatása problémákba ütközhet.

Hirdetés

Sajnos Európába nem fog megérkezni a Motorola nemrégiben bemutatott Moto X zászlóshajója, ám a Google kezében lévő gyártó Vén Kontinensnek szánt eszközeire türelmesen várva azért van miről fecsegnünk. Mint többek közt a Softpediának is feltűnt, a telefon online megvásárlása előtt a vevőknek el kell fogadniuk egy szerződést, amely szerint nem értékesíthetik tovább az eszközt.

Hirdetés


„Nem egy üzlet vagy. A telefont saját használatra, vagy másnak ajándékként vásárolod. Nem engedhetjük meg számodra a továbbértékesítését, és ezt nagyon komolyan vesszük” – olvasható a szerződésben. A pont enyhén szólva is meglepő, hiszen a gyártók ugyan nyilvánvalóan nem szeretik a bevételeiket romboló használt eszközök piacát, ám tudtunkkal még senki sem próbálkozott meg azzal, hogy valamiféle szerződésben vegye el az értékesítés jogát a vásárlóktól.


A passzus mindenkire vonatkozik, ám az átlagos fogyasztók esetében a vállalatnak egyszerűen úgy sem lesz kapacitása utánuk menni, a szabály valószínűleg inkább a szürke importot művelők ellen lett hozva – jó eséllyel hiába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.