Hirdetés

Nem fog kettészakadni az Android



|

Ugyan tévedés volt a jövőben két főverziót feltételező pletyka, azonban még így is nagyot léphet előre a rendszer.

Hirdetés

Az Android 2.2, avagy Froyo bemutatása után rögtön elindultak a feltételezések, hogy a keresőcég vajon milyen újdonságokkal kívánja bővíteni a platform következő változatát. Múlt csütörtökön Eldar Murtazin, egy mobilos körökben meglehetősen jó belsős kapcsolatokkal rendelkező újságíró beszámolt a dologgal kapcsolatos értesüléseiről, amelyeket a sajtó döntő többségéhez hasonlóan nekünk is sikerült félreértelmeznünk - ezúton is elnézést kérünk a tévedés miatt.

 

 


Így épp itt az ideje, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba: a vélhetően októberben érkező új Android kódneve állítólag Gingerbread lesz, azonban a verziószáma még nem ismert. Murtazin szerint a kezelőfelületét ugyan alaposan át fogják dolgozni, azonban az 1 gigahertzes processzor, és az 512 megabájt memória továbbra sem a minimum, hanem az ajánlott rendszerkövetelmény lesz.

 

 


Viszont az OS több forrás szerint is támogatni fogja az 1280×720 pixeles képernyőfelbontást, amelyhez rendkívül erőteljes hardver kell. Egész pontosan minimum egy 1,2 GHz-es órajelen ketyegő Snapdragon, vagy ezzel egyenértékű megoldás - a jelenleg széles körben használt, 1 gigahertzes ARM központi egységekben lévő grafikus magok ugyanis nem képesek ilyen felbontású grafikus kimenetet adni.

 

 


Az új Snapdragon egy ideje már elérhető a Qualcomm partnerei számára, azonban az első ezt használó okostelefon várhatóan csak az év végén fog debütálni. Emellett megemlítendő még a Motorola vezérigazgatójának egy hónapja tett nyilatkozata is, miszerint az év végén szeretnének piacra dobni egy 2 gigahertzes, androidos készüléket - vélhetően a már többször említett platform egy kétmagos példánya ketyeg benne.

 

 


Utóbbi nyilatkozatra most rákontrázott egy névtelenségbe burkolózó tippelő is: értesülései szerint a Samsung sem kíván sokat késlekedni a 2000 megahertzes központi egység bevezetésével. A jelenleg Galaxy 2 néven ismert telefonjukba ráadásul 1 gigabájtnyi memória, és 4,3 colos / 1280×720 képpontos kijelző kerülhet. Technikailag ezen állítások egyike sem tűnik elképzelhetetlennek, azonban érdemes komoly fenntartásokkal fogadni a pletykát - egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.


Mint látható, szokás szerint dúskálunk a különféle értesülésekben, és sok esetben lehetetlen eldönteni, hogy ezek közül mi igaz, és mi hamis. Annyi biztos, hogy a jövő nagy kirakós játékának néhány darabja kimondottan egybeillik, de a maga idejében majd úgy is minden kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.