Hirdetés

Nem is olyan felelőtlenek a tinik



|

Az aktívan mobilozók fele már mondott le adatvédelmi okból alkalmazás telepítéséről.

Hirdetés

A külső szemlélők számára teljesen felelőtlennek tűnő adatmegosztási szokásaik miatt sűrűn éri kritika a tinédzsereket, ám a Pew Research csütörtökön közölt kutatási eredményei alapján ezen a téren a vártnál jobb a helyzet.

Hirdetés


A vállalat telefonon 802 fő 12-17 éves amerikai tinédzsert keresett meg a privát szférás kutatás során, közülük 58 százalék már telepített külsős fejlesztésű programot a telefonjára vagy táblagépére. A táborukon belül közel sem katasztrofálisak az eredmények: 26 százalék már törölt túlzott adatgyűjtés miatt alkalmazást, 51 százalék pedig inkább nem telepített programot annak tolakodónak tűnő engedélykérései miatt.


A tinik 46 százaléka már tiltott le GPS-hez való hozzáférést, hiszen nem voltak elragadtatva az ötlettől, hogy más személyek vagy vállalatok nyomon kövessék őket. Többen említették, hogy csak akkor engedélyezik az alkalmazásoknak a földrajzi koordinátákhoz való hozzáférést, amennyiben erre feltétlenül szükség van a működésükhöz.


A GPS-es követéstől a lányok félnek jobban: 59 százalékuk tiltotta már le a helymeghatározást, a fiúknál 37 százalékos az arány.


(A fotó forrása: Austin Anomic / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.