Hirdetés

Nem kell kínai mobilhálózat a Sprintnek



|

A ZTE-t, és a Huawei-t is kizárták a hálózatbővítési tenderből.

Hirdetés

Az amerikai Sprint mobilszolgáltató a vetélytársaihoz hasonlóan komoly fejlesztések végrehajtására készül, elsősorban a negyedik generációs szolgáltatásaik elindítása miatt. A gyakorlatnak megfelelően ki is írták a hálózatbővítési tendert, amelyre többek közt a ZTE, és a Huawei is jelentkezett.

 

 


Előbbi vállalat hazánkban épp a Telenor 4G-hálózatát építi, utóbbi pedig állítólag a Vodafone-nál fogja megkapni ugyanezt a feladatot. Viszont nem mindenhol fogadják tárt karokkal a kínai cégeket, a Sprint most főként politikai nyomásra kénytelen volt kizárni őket az 5-7 milliárd dollár értékű hálózatbővítési munkájának lehetséges kivitelezői közül.


A Védelmi Minisztérium szerint a kínai cégek alkalmazása komoly biztonsági kockázatot jelent, ugyanis az új hálózatban olyan kiskapukat helyezhetnek el, amelyek egy esetleges támadás esetén alkalmasak lehetnek a rendszer működésének szabotálására. Ezen felül a Wall Street Journal értesülései a Sprint vezetősége nem volt biztos abban sem, hogy a kínaiak egyáltalán képesek elvégezni a feladatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.