Hirdetés

Nem kémkedik utánad az iPhone 6S



|

Sem a kamera, sem a mikrofon nem hallgat le minket.

Hirdetés

Amikor olyan funkcióval bővül egy készülék tudása, hogy mindig figyel ránk (kamerával vagy mikrofonnal), akkor joggal kezdhetünk aggódni, hogy vajon állandóan lehallgat-e minket a gyártó vagy valaki rajta keresztül. 

Hirdetés

Az iPhone 6S-nél is lehet ettől félni, ugyanis a Siri mostantól mindig be van kapcsolva, illetve a Live Photos funkció fotózásnál videót is vesz fel (a kép előtt és után). 

Az Apple azt mondja, hogy nincs miért félni, egyik megoldás sem hallgatja le a felhasználókat. 

A Siri ahhoz hasonlóan működik, mint amit a Moto X mutatott. Gyakorlatilag a kulcsszót várja, és nem rögzíti azt, amit beszélünk körülötte. Mindezt az garantálja, hogy olyan kicsi a memória buffere, hogy az néhány másodperc után magától törlődik. 

Hasonló a helyzet a Live Photos funkciónál is, ahol a fotó előtt és után 3 másodpercnyi anyagot vesz fel az iPhone, de nem ment semmit, amíg nem fotózunk. A tartalmakat a készülékre kerüléskor és az iCloudba feltöltéskor is titkosítják. 

Mindkét funkció önkéntes jellegű, tehát kikapcsolható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.