Hirdetés

Nem lehet Apple Watch-ot viselni a brit kabinetüléseken



|

Theresa May miniszterelnök orosz hackertámadástól tart.

Hirdetés

A vezető politikusok megbeszélésein nem ritka, hogy a résztvevőknek ki kell kapcsolniuk a telefonjaikat, sőt: egyes esetekben magába a tárgyalóterembe sem vihetik be azokat. A mobilok kitiltásának három fő oka van: a megbeszélés zavartalan lefolytatásának biztosítása, az elhangzott beszélgetés titkos rögzítésének nehezebbé tétele, továbbá a külföldi hírszerzések munkájának megnehezítése.


Hirdetés


A The Telegraph információi szerint az Egyesült Királyság miniszterelnöke kikötötte, hogy a kabinetülésekre már Apple Watch-ot sem vihetnek be a miniszterek, David Cameron idejében megengedett volt az okosóra viselése. A tiltás feltehetően az összes típusú okosórára vonatkozik, a cupertinói cég terméke valószínűleg azért lett nevesítve, mert a brit miniszterek esetén az okosóra látszólag egyenlő az Apple Watch-csal.



Theresa May-nek állítólag nem az Apple-lel van problémája, hanem nagyon specifikusan az orosz hírszerzéssel: aggódik, hogy az ügynökség esetleg feltörheti a miniszterek okosóráit, majd lehallgathatja a megbeszéléseket a mikrofonjaikon keresztül.


(Forrás: 9to5Mac | Nyitókép: Jencu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.