Hirdetés

Nem lesz csúcsmobil az XPERIA X12



|

Eldar Murtazinnak szokás szerint sikerült lecsapnia egy prototípusra, az Anzu kódnevű mobil tartogat néhány meglepetést.

Hirdetés

Az utóbbi egy hétben kétszer is beszámoltunk a svéd-japán gyártó még bejelentetlen készülékei körüli friss pletykákról: először múlt csütörtökön kaptunk néhány képet és specifikációt az androidos XPERIA X12-ről, majd tegnap ugyanez lejátszódott az X7-tel is.

 

Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)
Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)

 

(A képek forrása: Mobile Review)


A kettő közül az utóbbi az érdekesebb, hiszen a hírek szerint a szintén XPERIA családba tartozó készülék lesz a vegyesvállalat első Windows Phone 7-es mobilja, ráadásul kétmagos processzor kerülhet bele. Egyelőre új információk nem érkeztek róla, de az X12 egy prototípusát időközben sikerült szemrevételeznie a Mobile Review portál munkatársainak.


Nem csak rendszeres olvasóink, de úgy általában a telekommunikációs híreket figyelők számára sem lehet ismeretlen az orosz webhely, leghíresebb szerzője Eldar Murtazin. Rendkívül érdekes figura, hiszen egymás után landolnak nála különféle prototípusok, a Nokia emiatt nemrég megpróbálta már a rendőrséget is ráuszítani - kevés sikerrel. Jelenleg ráadásul nem csak az XPERIA X12 egy tesztpéldánya van nála, hanem állítólag a Samsung Galaxy S2-é is, bár arról még semmit sem publikált.

 

Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)
Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)

 


Rátérve jelen írásunk főszereplőjére: az X12-ről elsőre valószínűleg mindenki azt hinné, hogy egy abszolút csúcsmobil lesz, de ez a most napvilágra került tények ismeretében egy részleteiben vitatható feltételezés. A készüléknek alapvetően nem kell szégyenkeznie semmi miatt, de például nem a jól bevált 1 gigahertzes Snapdragon processzor dolgozik benne, hanem annak 800 megahertzes kistestvére.


Ez persze nem számít túl sokat, csak nem értetődik magától a spórolás oka, főleg ha már 12 megapixeles kamerát építettek a telefonba - legalábbis elvileg, a prototípus szoftverében ideiglenesen 3 megapixelben maximalizálták a felbontást. És ezzel el is érkeztünk egy újabb komoly problémához, méghozzá az operációs rendszerhez.

 

Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)
Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)

 


Eredeti hírünkben arról volt szó, hogy az XPERIA X12 a Gingerbread kódnevű Android 2.3-mal fog jövő év elején a boltok polcaira kerülni, bár a tesztpéldányon még a 2.1-es verzió futott. A Mobile Review értesülései szerint a helyzet ennél összetettebb, hiszen a debütálásakor a 2.2-est fogja futtatni, és a tervek szerint csak 2011 közepén érkezik meg rá a Gingerbread.


A Sony Ericssont ismerve ez abszolút nem lenne meglepő, hiszen ha még a saját TimeScape/MediaScape kezelőfelületüket is rá kívánják varázsolni a rendszerre, az nagyon sok csúszást fog eredményezni - jó példa erre, hogy az X10 is csak nemrég kapta meg az Android 2.1-et, több hónappal az eredeti tervben szereplő dátum után.

 

Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)
Sony Ericsson XPERIA X12 (Mobile Review)

 


A prototípus anyagairól, és az összeszerelési minőségről nem érdemes nyilatkozni, ezek esetében nem szükséges a tökéletes külcsín. Összességében az XPERIA X12 valószínűleg egy jó telefon lesz, azonban a Sony Ericsson vélhetően ezúttal is a terméktámogatáson fog elcsúszni. Csupán az a kérdés, hogy az amúgy is megtépázott hírnevüknek mennyire tenne jót a korábbi fiaskók megismétlése.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.