Hirdetés

Nem lesz sláger jövőre a 4K-s okostelefon



|

A hírek szerint sem a Samsung, sem az LG nem akar 4K-s okostelefonokat.

Hirdetés

Eddig úgy nézett ki, hogy a Sony az Xperia Z5 Premium okostelefonjával lavinát indít el a piacon, és 2016 többek között a 4K-s kijelzővel felszerelt mobilokról szól majd. A helyzet valójában egészen más. 

Hirdetés

A jelentések szerint sem a Samsung, sem az LG nem tartja egyelőre jó ötletnek bevezetni a 4K-s paneleket az okostelefonok világába. 

A két koreai cég állítólag sokáig fontolgatta a 4K-s képernyők ötletét, de arra jutottak, hogy nagyon minimális előrelépésről lenne szó. 

A Samsung egyedül a VR-piacon látná előnyét a nagy felbontásnak, azonban egyelőre túl kicsi piacról van szó a váltáshoz. 

A jól értesültek szerint a Samsung és az LG inkább a fogyasztás csökkentésére és a kinti láthatóság javítására koncentrál majd, főleg az 1440p-s paneleknél, amelyek a csúcsmodellekbe kerülnek. 

Ha mindez igaz, akkor a 4K-s okostelefonok mezőnyében egy darabig még egyedüli versenyző marad a Sony. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.