Hirdetés

Nem mindegyik app készült fel az Android 6.0-ra



|

Némelyik régebbi szoftver egyáltalán nem, vagy hibásan működhet.

Hirdetés

Az Android 6.0 összességében talán legnagyobb újítását az alkalmazások jogosultságainak testre szabhatósága jelenti. A Marshmallow kódnevű kiadástól kezdődően a programok telepítésekor nem kell azonnal megadni az összes általuk kért jogosultságot, helyette a futásuk közben kérnek majd engedélyt a különböző erőforrások eléréséhez vagy használatához.

Hirdetés


Egy ideig problémát fog jelenteni, hogy az engedélyek kérését implementálni kell az androidos alkalmazásokba. Android 6.0 esetében a régebbi programok nem feltétlenül tudják, hogy már nincsenek meg az engedélyeik, továbbá azt sem tudják, hogy ezeket kérniük kellene. Ennek köszönhetően fennáll a veszélye, hogy a még nem frissített programok részben, vagy egyáltalán nem működnek.


Szerencsére könnyen megoldható az inkompatibilitási probléma, csak manuálisan meg kell adjuk az engedélyeket a problémás alkalmazásoknak. Ezt a Beállítások → Alkalmazások → [alkalmazás neve] → Engedélyek menüben lehet megtenni.


(Forrás: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.