Hirdetés

Nem nagy siker az Android Honeycomb



|

A robotos készülékek többségén még mindig Froyo fut.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a Google fejlesztői portálján frissültek a különböző Android verziók elterjedtségi statisztikái. A július 5-tel lezárult kéthetes periódus adatai alapján a jelenleg használt robotos készülékek döntő többségén a 2.2-es (avagy Froyo) verzió fut, viszont a második helyre végre stabilan felkapaszkodott a Gingerbread.

 

 


A harmadik helyen az Éclair kódnévre hallgató 2.1 áll, míg az operációs rendszer első főverziói már szerencsére nem sok vizet kavarnak. Érdekes viszont a Honeycomb gyengélkedése, a kimondottan táblagépekre optimalizált Android változat részesedése továbbra is 1 százalék alatt van.


Összességében persze nem meglepő az eredmény, hiszen a Google még mindig nem hozta nyilvánosságra az Android 3.x forráskódját, így momentán csak egyes kiválasztott partnereik rendelkeznek ezen szoftvert futtató táblagépekkel, az olcsóbb tabletek piacára nem tudott betörni a megoldás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.