Hirdetés

Nem rossz az Amazon 50 dolláros táblagépe



|

Közel sem álomtermék, de teljesen használható az eszköz.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt az Amazon piacra dobta a piac egyik legolcsóbb táblagépét. Jeff Bezos cége közvetlen egy fillért sem keres az Európában bruttó 60 euróba (olyan 19 ezer forintba) kerülő Fire tableten, a termék célja az Androidra épülő operációs rendszerével együtt szállított Amazon alkalmazások használatának erőltetése. Ezeken keresztül termékeket és szolgáltatásokat érhetnek el a fogyasztók, a hardverből indirekt módon kíván profitálni az Amazon.

Hirdetés


Sejthetően ennyi pénzért cserébe enyhén szólva sem a prémium az Amazon Fire: 7 hüvelykes és 1024×600 pixeles kijelző, 1 GB RAM, 8 GB bővíthető háttértár, négymagos processzorú MediaTek lapkakészlet, szóra sem érdemes kamerák. Ettől függetlenül az Ars Technika szombaton megjelent tesztje szerint a tablet igenis használhatónak bizonyult az alap feladatokra, azaz érdemes lehet pénzt kiadni rá, ha kellene egy olcsó táblagép.


A kiadvány szerint az Amazon Fire legnagyobb problémája szoftveres, konkrétan nem találhatóak meg rajta a Google saját alkalmazásai, még a Play Store sem. Ez egyébként az összes saját márkás Amazon eszköz esetében így van, a vállalat a saját programjaival cseréli le a keresőcég alkalmazásait. Szerencsére némi buherálással - de rootolás nélkül - könnyen feltelepíthetőek a Google hiányzó programjai a táblagépre, onnantól kezdve pedig már igazán nem érheti szó a ház elejét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.