Hirdetés

Népszerű Európában a Huawei



|

A Samsung és az Apple rontottak az első negyedévben, a Huawei és az Oppo erősítettek az okostelefon-piacon.

Hirdetés

Megérkezett a Gartner legfrissebb jelentése a mobilos piacról, amelyből kiderült, hogy bár a Samsung és az Apple továbbra is töretlen erővel képviselik az okostelefonok világának a csúcsát; komoly kihívóik vannak. 

Hirdetés

Ugyan az eladások globális szinten lelassultak, egyes gyártók ügyesen választanak stratégiát. 

Egy korábbi jelentés alapján a szektor éves növekedése 9,7 százalékosra lassult, de mostanra ez az arány már csak 3,9 százalék. 

A Samsung piaci részesedése nagyjából ugyanannyi eladott készülékkel 24,1 százalékról 23,2 százalékra mérséklődött, miközben az Apple eladásainak a csökkenése 17,9 százalék helyett már csak 14,8-at jelent a piacból. 

Miközben a Samsung és az Apple kisebb nehézségekbe ütköztek, a kínai gyártók épp feltörnek. Ugyan az ötödik legnagyobb Xiaomi nem tudott javítani az idei első negyedévben, a harmadik Huawei és a negyedik Oppo látványosan. 

A Huawei piaci részesedése már 8,3 százalékra emelkedett, ezt pedig nem is Kínának köszönheti, hanem Európának, valamint Észak- és Dél-Amerikának. Az Oppo ellenben hazai piacon tudta több mint duplázni az eladásait. 

Kiszorult a toplistából a Lenovo, illetve az Android és az iOS mellett a többi operációs rendszer aránya 3,4 százalékról 1,1-re csökkent. Ez lassan a gyakorlatban is azt jelenti, hogy két platform maradt a piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.