Hirdetés

Névjegykártya méretű alaplap



|

7,5×4,5 centiméteres notebook alaplapot készített a VIA.

Hirdetés

A jövő évben megjelenő aprócska - kb. névjegy kártya méretű - alaplapon minden megtalálható, ami egy számítógép működéséhez elengedhetetlen (processzor, memória, integrált grafikus vezérlő). A központi egység a VIA C7, melyről csak annyi információt árult el Richard Brown, a cég marketing igazgatója, hogy maximum 0,25 wattot fogyaszt.

 

via_motherboard1_k.jpg

 

Több gyártó is érdeklődik a VIA miniatűr eszközei iránt, így várhatóan az új Mobil ITX méretű alaplap is sikeres lesz. Ennek bizonyítéka, hogy a Samsung Q1 ultramobil PC-ben és a kínai vásárlóknak szánt HP alacsony fogyasztású belépő gépében is a VIA miniatürizált technológiája dolgozik. Az imént említett két cég termékei indították meg a VIA kisméretű termékei iránti fokozott érdeklődést, és ezt követően számos cég épített ezek köré hordozható gépeket, okostelefonokat és egyéb eszközöket. Az egyik legismertebb ezek közül az OQO 02, amelyet a Világ legkisebb Vista kompatibilis számítógépeként tartanak nyílván.

 

via-nanobook.jpg

Kis erő 850 grammban: VIA NanoBook UMD (VIA VX700 lapkakészlet, 1,2 gigahertzes VIA C7-M processzor, 1 gigabájt DDR2 RAM, 30 gigabájtos merevlemez, Wi-Fi 802.11g, Ethernet csatoló, Bluetooth vezérlő, 2 darab USB 2.0 csatlakozó, DVI kimenet, 7 hüvelykes WVGA kijelző)

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.