Hirdetés

Nokia 6610i - beépített kamerával



|

E telefon beépített fényképezõgéppel, teljes körû MMS-szolgáltatással, és FM rádióval is rendelkezik.

Hirdetés

A háromsávos (GSM 900/1800/1900) Nokia 6610i telefon klasszikus formában színes kijelzõt és sokoldalú szolgáltatást, például Java technológiát, XHTML böngészõt, és SyncML-t kínál. Az a bizonyos "i", a Nokia pályafutása során már többször is jelölte a modellfrissítést, következzen hát egy kis történeti áttekintés: általában sikermodellek (pl. 6310) vagy exkluzív telefonok (pl. 8910) kaptak upgradelt utódot; ez általában színes - de mindenképpen fejlettebb - kijelzőt, böngészőbővítményt vagy WAP protokollfrissítést, GSM 900-ról EGSM 900-ra való átállást jelentett.
Nincsen másként most sem, következzék a jól bevált recept: végy egy 6610-est, tegyél bele egy CIF kamerát (2004-ben CIF kamerát elsütni új telefonban�), tupírozd fel a jól bevált Series40 menüt, pofozd ki a kijelzőt egy csöppet, fűszerezd meg némi XHTML böngészővel és voilá: kész a 6610i. Látva a kétkedő arcokat ("Csak ennyiről lenne szó?"), sietve teszem hozzá: a memória 4 MB-ra bővült, kreálhatunk saját MMS-t és e-SMS-t és most már SyncML-el is garázdálkodhatunk PC-nk közelében. Akik felfedeznek öt különbséget a telefon és elődjének készülékháza között, nyerhetnek egy fél pár fehér hangszórót! (Szerintem a 6610i-t kívülről csak a hangszóró kialakítása különbözteti meg) Számokban kifejezve a készülék 3mm-rel lett keskenyebb, 1,5 mm-rel vastagabb és 3 g-mal nehezebb.
Szolgáltatások Az alap Java applikációk (Portfolio II, Converter II) megmaradtak, és hála a nagyobb dinamikus memóriának jól bespájzolhatunk - maximum 64kb-os - alkalmazásokból. A játékra éhesek első körben a Bounce-szal és a Chess Puzzle-lel szórakozhatnak egészen addig, amíg nem töltenek le újabb unaloműzőket. A Pop-Porton keresztül most már az új fejtámlára csatlakoztatható headsetet is használhatjuk vezetés közben vagy éppen a gyári dobozban lakó stereo headsettel hallgathatunk rádiót. XPress-On borítókból kék, zöld és szürke áll rendelkezésünkre. A Nokia honlapját böngészve felfedezhetjük, hogy a 6610i-hez már csatlakoztathatjuk majd a legújabb fashion kiegészítőket is (Nokia Medál I és II, Kaleidoszkóp). Ha már a hivatalos lapnál tartunk, ott leginkább a kamerát hangsúlyozzák (no meg, hogy a 6610 "stylish" kinézete a 6610i-nél "classic"-ká degradálódott), ami bevallom számomra érthetetlen, mivel a telefonnal készített képek minősége finoman szólva is kívánni valót hagy maga után.
Adatkommunikáció Mindenesetre MMS szerkesztési kényszerünknek tényleg nem szab határt a telefon, hiszen a képeket akár be is keretezhetjük, csinosíthatjuk a ClipArt-ból szedett logókkal. A kész művet elküldhetjük akár infrán vagy régi adatkábelünkön keresztül. A fejlettebb böngészőt GPRS-en keresztül szabadíthatjuk rá a hálóra. A Bluetooth kapcsolatot egy kisméretű, az aljzathoz csatlakoztatható adapterrel lehet megoldani. A Java technológia révén olyan személyre szabott, harmadik féltõl származó alkalmazásokat tölthetünk le, mint az országokkal kapcsolatos ismereteket tartalmazó TimeOut City Guides vagy Cosmopolite, illetve a legfrissebb üzleti hírekkel szolgáló Financial Times alkalmazás. A Nokia 6610i telefon beépített XHTML böngészõjének köszönhetõen még szebb színekkel és grafikákkal találkozhatunk az interneten. Összegzés Kissé értetlenül állok a telefon előtt, bármennyire is szeretném, nem tudom elhelyezni a Nokia termékskálájának - immáron talán túlságosan is hosszúra nyúló - egyenesén. A 87 gramm tömegû Nokia 6610i három és fél óra beszélgetési idõt biztosít, készenléti ideje pedig eléri a 18 napot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.