Hirdetés

Nokia & ATI: 3D a mobilokba



|

A Nokia felkérte az ATI-t egy mobilokba szánt 3D-s lapka kifejlesztésére

Hirdetés

Jópár évvel ezelőtt, a 3dfx gyorsítók korában felbukkant egy kis cég, amely BitBoys névre hallgatott, és az ATI-hoz hasonlóan grafikus lapkák tervezésével foglalkozott. Bár elképzeléseik jók voltak, sajnos nem sok termékük jutott túl a tervezőasztalon, nagy terveik közül egyik sem vált valóra.

Három nappal ezelőtt, 2006. május 2-án az ATI bejelentette, hogy 35,2 millió euróért megvásárolja a Bitboyst, valamint annak teljes csapatát, akik a továbbiakban kézi és mobil eszközökbe szánt multimédiás grafikus lapkák tervezésével illetve kifejlesztésével fog foglalkozni.

A tegnapi napon, 2006. május 4-én az ATI hosszútávú megállapodást kötött a Nokiával, melynek értelmében az ATI/Bitboys csapatnak 12-18 hónap alatt ki kell fejlesztenie egy új, nagyteljesítményű, kézi mobil eszközökbe szánt ATI Imageon lapkát.

A fejlesztéssel az ATI és a Nokia közös célja, hogy a mobiltelefonok és egyéb kézi eszközök a jövőben kiváló multimédiás tudással legyenek felvértezve, legyen szó hangról, képről vagy 3D-s alkalmazásról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.