Hirdetés

Nokia E90 vs iPhone 6S Plus: ennyit változott egy kommunikátor



|

Egy videós összehasonlítás azt mutatja, milyen sokat változott a kommunikátor fogalma.

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek még rá, hogy a Nokia Communicator szériája anno a csúcskategóriás üzleti telefonok krémjét jelentette. Ami azt illeti, az E90 pont akkor jelent meg, amikor az első iPhone is, 2007-ben. 

Hirdetés

Akkor még szinte senki nem hitte, hogy a Nokia elképzeléséhez akár csak hozzá is szagolhat komolyabb mértékben a merőben eltérő elképzelés. 

8 évvel később azonban itt az 5,5 hüvelykes iPhone 6S Plus, ami manapság etalonnak számít, és gyakorlatilag semmiben sem hasonlít az E90-re. Valószínűleg senki nem hitte volna 2007-ben, hogy itt tartunk majd 2015-ben. 

A kommunikátor fogalmának a változását jól mutatja a lenti videó. A vaskos E90 fizikai billentyűzettel rendelkezik, 4 és 2 hüvelykes kijelzőkkel, OMAP2420-as processzorral (330 MHz-es órajel), 128 MB RAM-mal. 

Az E90 a maga idejében az egyik legmodernebb eszköz volt, az azóta látott fejlődés eredményét azonban nehéz összehasonlítani vele. Nosztalgiának persze nem rossz előhúzni a fiókból egy ilyen készüléket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.