Hirdetés

Nokia-exkluzív marad a Drive



|

A cég nem teszi elérhetővé más gyártók ügyfelei számára az ingyenes navigációs megoldását.

Hirdetés

Október végén a finnek nem csupán az első két Windows Phone operációs rendszert futtató mobiljukat mutatták be, de a Lumiákon debütáló Drive alkalmazásról is lehullt a lepel. Utóbbi a Symbianos készülékeiken is futó Nokia/Ovi Maps közvetlen portja, és az első teljes körű, ingyenes navigációt nyújtó megoldás a redmodiak platformján.

 

 


Természetesen az aktív adatkapcsolat nélkül is működő szoftver hatalmas előnyt jelent a vásárlók meggyőzése során, ám ettől függetlenül sokáig olyan pletykák terjedtek, miszerint a finnek mindenki számára elérhetővé fogják azt tenni a MarketPlace-en, ám ezen híresztelést a Nokia nemrég hivatalosan is megcáfolta.


A lépés természetesen nem meglepő, ám remekül rávilágít a Nokia különleges helyzetére a Windows Phone-os ökoszisztémában: míg a Microsoft más gyártók számára semmilyen figyelemreméltó szoftveres változtatást sem engedélyez a készülékeik eladhatóvá tételének érdekében, addig a finnek esetében már közel sem ilyen rövid a póráz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.