Hirdetés

Nokia Lumia 2520: itt a finnek első tabletje



|

A Nokia táblagépe designban, képminőségben és teljesítményben is felveszi a versenyt a konkurensek hasonló eszközeivel. Köztük a Microsoft Surface 2-vel.

Hirdetés

A Nokia kedden, az Abu-Dzabiban rendezett Nokia Worldön mutatta be első táblagépét, a Nokia Lumia 2520-at. A Windows RT-t futtató, 10,1 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt eszközbe 2,2 GH-zes, négymagos Snapdragon 800-as processzort építettek.

A 2520 külsejét tekintve tökéletesen illik a Lumia-vonalba: úgy néz ki, mint túlméretes Nokia-okostelefon. Annak ellenére, hogy a Microsoft éppen felvásárolja a Nokia eszközök és szolgáltatások üzletágát, a finn gyártó láthatóan versenytársaként tekint a redomndiakra – amit az is bizonyít, hogy az új tablet elsősorban a nemrég bemutatott Surface 2-nek lehet komoly konkurense.

A készülék meglehetősen mutatós, a gyártó formatervezőinek sikerült különösebb kompromisszumok nélkül átültetniük a jellegzetes Lumia-designt a nagyobb tablet-formátumra. A kijelző remek képminőséget, fényerőt és valósághű színeket szavatol – az egyik legjobb a piacon.

Hirdetés

A Windows RT-s eszközök legnagyobb fogyatékossága általában a teljesítményük. A kellő kapacitás hiánya már az első generációs Surface-tábláknál is gondokat okozott, nem véletlen, hogy a Microsoft nemrég bemutatott új eszközeibe már jóval erősebb hardverek kerültek. Ahogy a Lumia 2520-ba is: a Qualcomm csúcsprocesszorának köszönhetően a Windows RT legújabb, 8.1-es változata hibátlanul fut a Nokia-tableten, a rendszer gyors, és a párhuzamosan futó alkalmazások kezelése sem okoz gondot. A felhasználók az asztali Office-alkalmazásokat is használhatják – szerencsére a Nokia saját billentyűzetet is fejlesztett a tablethez.

A Power Keyboard leginkább a Surface 2 Touch és Type Coverjéhez hasonlít, a kötelező billentyűzet és trackpad mellé két USB-csatlakozó és egy öt órás extra üzemidőt biztosító akkumulátor is került bele. A gyári adatok szerint egyébként a Lumia 2520 „mankó nélkül” egy feltöltéssel 11 órán keresztül használható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.