Hirdetés

Nokia: nem lesz hivatalosan Symbian^4



|

Továbbá a nyereséges harmadik negyedév ellenére 1800 munkatársukat is szélnek eresztik.

Hirdetés

A Nokia tegnap több fontos bejelentést is tett: az egyik a 2010. harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentés, amely végén - minden várakozást felülmúlva - 529 millió eurós (145,6 milliárd forintos) nyereség áll. Összesen 110,4 millió mobilt adtak el a vizsgált időszakban, ebből 26,5 millió volt okostelefon - utóbbiak piacának 30 százalékát uralják, a komplett részesedésük 40 százalék körül van.

 

Nokia N8
Nokia N8

 


Stephen Elop, a cég új vezérigazgatója szerint ez nem rossz eredmény, de ettől függetlenül rövid időn belül 1800 kollégájuk munkaviszonyát fogják megszüntetni - a cég hatékonyságának növelése érdekében. A tömeges elbocsátás főként a Symbiannal közvetve és közvetlenül foglalkozókat fogja érinteni, és új fényben tünteti fel Lee Wiliams, a Symbian Alapítvány kedden felmondott igazgatójának személyes okokkal magyarázott távozását.


A vásárlók szempontjából viszont jó hírnek tekinthető, hogy innentől kezdve a Symbian fejlesztése fokozatosan fog történni, gyakorlatilag megszűnt létezni a ^3-mas, és a ^4-es verzió. Az utóbbiban bemutatni kívánt újdonságok folyamatosan fognak megérkezni az aktuális változathoz, ezzel elkerülve a platform töredezetté válását, és javítva a versenyképességét. A koncepciót sikerrel alkalmazza például a Google is a Chrome esetében: ugyan kis lépésekben, de gyorsan halad így a fejlesztés.


Mivel a Symbian, és a jövőben vélhetően komoly szerephez jutó MeeGo is a QT-keretrendszerre épül, így a két operációs rendszer szinte teljesen kompatibilis lesz egymással, amely szintén hatalmas előnyt jelent a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.