Hirdetés

Nokia NSeries: A többfunkciós mobilok tartják mozgásban a világot



|

Hirdetés

A Nokia friss felmérése szerint a felhasználók nem csupán elfogadják a technológiák közelítését, hanem sürgetik azt. Egyre több funkció kerül a mobilkészülékekbe, ezért a Nokia Nseries, a Nokia nagy teljesítményű multimédiás készülékcsaládja világszerte tizenegy országra kiterjedő felmérést rendelt meg annak érdekében, hogy megismerje az emberek véleményét a mai és a jövőbeli többfunkciós mobilokról.
A világ és a mobilkészülékek szerelmi kalandja komolyra fordul A multifunkciós mobilkészülékek máris átvették az emberek életében néhány más eszköz szerepét. A válaszadók csaknem fele (44 százalékuk) fő fényképezőgépeként használja a mobiltelefont, a legtöbb mobil fotós pedig (68 százalék) Indiában kattingat. Világszerte a válaszadók 72 százaléka nem használ már hagyományos ébresztőórát, és 73 százalékuk használja elsőszámú órájaként a telefont. A megkérdezettek több mint harmada (36 százaléka) legalább egyszer havonta menet közben, mobiltelefonnal szörfözik az interneten. Természetesen a mobilinternet használatában Japán áll az élen, ahol a válaszadók 37 százaléka napi rendszerességgel internetezik mobiltelefonjáról. Nem meglepő, hogy a folyamatosan bővülő szolgáltatáskínálat mellett az emberek egyre kevésbé tudják elképzelni életüket mobiltelefon nélkül: a válaszadók 94 százaléka a jövőben is szeretne ilyen készüléket. A brazilok annyira megkedvelték a mobiltelefonokat, hogy száz százalékuk biztos benne: a jövőben is lesz mobilja. A mobiltelefonok igazából olyan nélkülözhetetlenné váltak, hogy minden ötödik embert (21 százalékot) jobban elkeserítené, ha a mobiltelefonját veszítené el, mintha a pénztárcáját, hitelkártyáját, vagy akár jegygyűrűjét.
A mobilzene hatása A digitális zene az egész világon gyökeresen átalakította a zenevásárlási és hallgatási szokásokat: a felmérés szerint az emberek 67 százaléka tölt le zenét, és 87 százalékuk számolt be arról, hogy sokkal több zenét hallgat, amióta digitális zenelejátszó készülékkel rendelkezik. Németországban hallgatnak a legtöbb zenét: a németek 28 százaléka heti 21 órát vagy annál is több időt tölt zenehallgatással. És hogy mit is hallgat a világ? Popzenét (35 százalék), rockot (21 százalék), táncot (8 százalék), és klasszikus zenét (7 százalék). A zeneképes mobiltelefonok jelentik a digitális zenefogyasztás jövőjét: a válaszadók 67 százaléka számít arra, hogy MP3 lejátszóról mobiltelefonra vált.
Mobilok által intézett háztartás A Nokia felmérése szerint a világ elfogadja a mobil digitális háztartások koncepcióját, ahol a mobiltelefonok egyfajta távirányítóként működve a digitális tartalmakat, például a zenét vagy fotókat kompatibilis otthoni berendezésekre irányítják át. A válaszadók majdnem fele (42 százaléka) szeretné, ha a nyomtatója, a személyi számítógépe, a hifitornya, a televíziója és a mobilkészüléke összekapcsolódna. A digitális otthon fészke Szaúd Arábia lesz: a szaúdiak 72 százaléka még a hűtőjét is a rendszerbe kapcsolná. Ha pedig a jövőbe tekintünk, minden második (58 százalék) megkérdezett szívesen kezelné házi berendezéseit mobiltelefonjáról. Különösen igaz ez Indiában (85 százalék).
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.