Hirdetés

Norton: Androidra is ajánlott az antivírus



|

A Marketen történt eddigi incidensek minden bizonnyal csupán az első, gyengécske próbálkozások voltak.

Hirdetés

Tegnap a Norton víruskergető mögött álló Symantec egy sajtótájékoztató keretében számolt be a jelen lévő újságíróknak az Android biztonsági kockázatairól. Az időzítés természetesen nem a véletlen műve, hiszen az utóbbi három hónapban több esetben is malware került fel a Marketre, a Google-nek közel 80 fertőzött programot kellett két menetben eltávolítania.

 

 


A probléma forrása maga a piactér, amelyen keresztül bárki terjesztheti a kártevőkkel fertőzött kódját, hiszen például az Apple AppStore-ral ellentétben a keresőcég munkatársai nem vizsgálják át a felkerülő kódokat, a feltöltés után minden automatikusan elérhetővé válik a fogyasztók számára.


Az Android Market rendszere rendkívül szimpatikus a fejlesztők irányában tanúsított jóhiszeműsége miatt, ám mégis egy hivatalos piactérről van szó: a vásárlók a Google nevét látva hajlandóak megbízni bármilyen külső alkalmazásban, noha a cég valójában nem figyeli a felkerülő szoftvereket, emiatt a kártevőket is csak utólag képes eltávolítani. Mivel vélhetően ez a hozzáállás nem fog megváltozni, így a Norton szerint mindenképp érdemes rendszeresen futtatni valamilyen biztonsági szoftvert az androidos készülékeken, bár még ez sem jelent garanciát a vírusmentességre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.