Hirdetés

NoteSlate: nyáron jön a digitális spirálfüzet



|

Főként az oktatásban lehet jövője az eszköznek.

Hirdetés

2010-ben nagyot robbant a fogyasztói táblagépek piaca, körülbelül egy év alatt mindegyik kisebb-nagyobb gyártó megpróbálta meglovagolni az Apple iPad által keltett hullámokat, többnyire kevés sikerrel. Idén már jobb eséllyel indulnak a konkurensek új termékei, hiszen időközben megjelent a kimondottan tabletekre optimalizált Android 3.0, ráadásul a hardverek fejlődése miatt a nyújtható szolgáltatások köre is tágult.

 

NoteSlate
NoteSlate

 


A lázas fejlesztések és ígérgetések korában érdekes látni egy terméket, amely semmilyen szinten nem kíván beleavatkozni a nagyok harcába: a NoteSlate nevű táblagép kifejezetten kézzel írt jegyzetek készítésére lett kifejlesztve, ezen felül nagyon keveset tud. A monokróm kijelzője 13 col átlójú, az E-Ink-hez hasonló panel 1080×760 pixeles.


A jegyzetelésen kívül használható még e-book olvasóként is, ráadásul zenehallgatásra is alkalmas, de a beépített Wi-Fi-vezérlője ellenére internetezni nem lehet vele - csak az elkészült dokumentumok megosztására használható a vezeték nélküli kapcsolat. Az operációs rendszere egy speciális Linux-disztribúció, a gép processzora 233 MHz-en ketyeg, 128 MB RAM mellett. A fájlok tárolására microSD-vel bővíthető, 1 gigabájtnyi beépített háttértár áll rendelkezésre, a várhatóan júniusban debütáló táblagép ára 99 dollár (durván 20 ezer forint) lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.