Hirdetés

Novemberben mutatja be első okostelefonját a Jolla



|

A független gyártót alapítói korábban a Nokia stábját erősítették.

Hirdetés

Az idei november sűrűre sikerült: többek között a Microsoft, a Sony és az Apple is mostanában mutatja/mutatta be legújabb, komoly fogyasztói és médiaérdeklődésre számot tartó termékeit. A Jolla menedzsereit a jelek szerint egy cseppet sem zavarta, hogy a nagy konkurensek bejelentései elhappolhatják előlük a sajtófigyelmet –szimpatikus pofátlansággal november 27-re időzítették első okostelefonjuk bemutatóját.

A Jolla egy független, Finnországban működő telefongyártó, amelyet néhány, a Nokiától lelépett mérnök és szakember alapított. Első, a MeeGo alapjaira épülő Salifish operációs rendszert használó készülékük egy középkategóriás okostelefon, amelyet 960 x 540-es felbontású, 4,5 qHD-kijelzővel, LTE-vel, nyolc megapixeles hátlapi kamerával és microSD-vel bővíthető, 16GB beépített memóriával láttak el.

Hirdetés

A Jolla 399 eurós áron dobja piacra a készüléket. Viszonylag borsos áron – de a finn cég bízik abban, hogy az új operációs rendszer vonzó alternatívát jelenthet a belföldi vásárlók számára. Egyelőre nem tudni, hogy Finnországon kívül mikor kerülhet forgalomba az új telefon; az illetékesek korábban azt mondták, még az év vége előtt szeretnék bevezetni Európa-szerte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.