Hirdetés

Nyissunk garázskaput SMS-sel és Bluetooth-on keresztül indítsuk be a kerti locsórendszert!



|

Hirdetés

Az M Sales Kft. munkatársai több éve vesznek részt mobil alapú alkalmazások fejlesztésében. A cég 2006-ban hangon túli GSM termékeit Magyarországon és az EU országaiban kívánja értékesíteni. A GSM készülékek hangon túli (non-voice) felhasználhatósága - az adatátviteli technológiák gyors fejlődése, illetve a GSM hálózatok által nyújtott rendelkezésre állási és biztonsági garanciák eredményeképpen - új, mobil eszközökön igénybe vehető, nem helyhez kötött alkalmazások megjelenését teszi lehetővé. 2005-ben az e területekből származó mobil forgalom Magyarországon 1,5 - 2 milliárd forint volt. Piaci elemzők szerint a GSM telefonok hangon túli felhasználása a mobilkommunikáción belül további dinamikus növekedési lehetőségeket rejt. "A bővülés köszönhető lesz annak is, hogy a lakossági szegmens érdeklődése nő, hiszen az eszközöket egyre könnyebb használni és a felhasználás módjának megfogalmazása is egyértelmű és érthető, így a fejlesztések egyre szélesebb rétegekhez jutnak el. Véleményünk szerint a hazai hangon túli piacon az idei évben legalább 25%-os növekedésre lehet számítani - jelentette ki Malcsiner Péter a Metacom Holding Rt. vezérigazgatója. A vállalat hangon túli GSM termékeinek palettája jelenleg négy fő terméket foglal magába, amelyek biztonsági, felügyeleti, távvezérlési illetve egészségfelmérő és helymeghatározó feladatokat látnak el.
Az mControl kapunyitó valamint elektronikus berendezések távvezérlésére alkalmas megoldás. Maga az eszköz nem más, mint egy GSM modul. A benne elhelyezett SIM kártya telefonszámának felhívásával kezdeményezhető a végberendezés (bejárati ajtó, garázskapu, sorompó, fűtés, hűtés, öntözőrendszerek) vezérlése. A vezérlés jogosultságának ellenőrzése egy felhasználói lista alapján történik. A felhasználói listában a vezérlésre jogosultak telefonszáma szerepel, amely bármilyen mobil vagy vezetékes szám lehet. A behívást követően az eszközben megtörténik az azonosítás és létrejön a vezérlés. Jogosulatlan felhasználó hívása esetén az eszköz bontja a vonalat, vezérlés nem történik. A felhasználói lista egy rugalmasan paraméterezhető adatbázis, újabb felhasználó hozzáadása vagy régebbi törlése esetén nem szükséges külső terminál csatlakoztatása, az eszköz távolról programozható, akár SMS-ben, a vásárláskor kapott egyedi azonosító segítségével. Az mSecurity felügyeleti központ nélküli, kifejezetten lakossági felhasználásra tervezett termék, arra az esetre, ha a felhasználó nem tart igényt biztonsági szolgálatra,. A rendszer a behatolás/riasztás érzékelésekor néma riasztásként SMS üzenetet küld a tulajdonos mobilkészülékére. A berendezés csatlakoztatható lakás vagy autó riasztójához. A berendezésben 4 telefonszám tárolható, amely telefonszámokra riasztás esetén értesítés érkezik SMS-ben. Az eszköz segítségével lehetőség van a riasztó berendezés aktiválására illetve hatástalanítására is egyetlen ráhívással. Természetesen az eszköz csak a jogosult személyektől fogad el a riasztó állapotára vonatkozó kéréseket.
A lakóparkok, irodaházak és ipari parkok elterjedése szükségessé teszi, hogy az üzemeltetők egyre több és magasabb szintű szolgáltatást nyújtsanak a lakók illetve a bérlő vállalatok számára. Az üzemeltetők gyakran saját honlapot üzemeltetnek a közérdekű információkról, valamint az ingatlan területén elérhető szolgáltatásokról. Adott tehát a lehetőség, hogy a fenti szolgáltatásokat a lakóközösségek vagy az irodabérlők is közvetlenül használják, a szolgáltatások igénylése és visszavonása - megfelelő felhasználói jogosultságok birtokában - ezen a központi webes felületen történik. A fokozott biztonság érdekében az események naplózhatóak, az információkat pedig az eszköz e-mail formájában továbbítja a kívánt címre.
Az M Sales Kft. lakossági megoldásait viszonteladókon keresztül tervezi értékesíteni, a termékek az elektronikai szaküzletekben lesznek elérhetőek. A cég jelenleg még fejlesztés alatt álló több terméke közül kiemelendő az mCardio és mTrack, amelyek egészségfelmérő illetve helymeghatározó funkciókkal rendelkeznek és várhatóan 2006. II. félévében lesznek elérhetőek a hazai piacon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.