Hirdetés

Obama aláírta, jönnek a független telefonok



|

Miután az elnök is aláírta a törvényt, már legálisan lehet kártya-függetleníteni a mobiltelefonokat.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban eddig sok gondot okozott, hogy a hivatalos úton vásárolt mobiltelefonokat csak az értékesítő szolgáltató engedélyével lehetett függetleníteni. Aki ezt nem tartotta be, az megsértette a törvényt és akár komoly büntetésre is számíthatott. Az üggyel kapcsolatban egy petíció is indult korábban, ami végre elérte célját, a Fehér Ház ezt a demokrácia legkiválóbb példájának nevezte.

 

Hirdetés

 

Történt ugyanis, hogy a Ház és a Szenátus jóváhagyása után már csak egyetlen aláírás hiányzott az Unlocking Consumer Choice and Wireless Competition Act törvény életbe lépéséhez. Barack Obama elnök most pedig ellátta szignójával a javaslatot, így az USA területén belül újra legálisan lehet kártyafüggetlenné tenni a különféle szolgáltatóktól vásárolt mobiltelefonokat. A dolog érdekessége, hogy megrengetheti a nagyobb cégek pozícióját, esetlegesen teret adva a különféle olcsóbb vagy ingyenes távközlési megoldásoknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.