Hirdetés

Olcsón jó telefont



|

Leteszteltük a Prestigio MultiPhone 5300 Duo okostelefonját.

Hirdetés

Érdekes telefont kaptunk tesztelésre a Prestigio termékei közül, ami az olcsó okostelefonok piacán számíthat komoly sikerekre. Ez pedig nem más, mint a Multiphone 5300 Duo nevű darab, melynek nevében a Duo szó a két SIM-kártyára utal. Ez a tulajdonság tipikusan a Távol-Keleten gyártott készülékek jellemzője, és a megfelelő szolgáltatásrendszerrel kiegészítve nagyon értékessé teheti a telefont, ha valaki mondjuk egy céges kártyát is szeretne használni a magánszáma mellett.

Az 5300 egy dekoratív külsejű mobil – mi fehér darabot kaptunk –, ami kétfajta hátlappal kapható. Az egyik egy sima műanyag darab, a másikon viszont műbőr borítású előlap is van, mellyel amellett, hogy a kijelzőt védi, le is zárhatjuk a telefont, mint egy egy Smart Coverrel.

Hirdetés

Az 1,2 GHz-es, Cortex A5-ös CPU ugyan már megmosolyogtatja az A15-ösöket nyúzó Galaxy S4-tulajdonosokat, a mindennapi használat során meglepően jól kiszolgálja a brandelt Android 4.1.2-es rendszert. A kijelző 5,3 hüvelykes méretéhez a 854×480 pixeles felbontás ma már picit talán kevéske, és a 4 GB tárhely sem a legtöbb, amit eddig láttunk, szerencsére ez utóbbi microSD-kártyával akár 32 GB-ig is bővíthető.

Mindent összevetve a Prestigio okostelefonja azon felhasználóknak jelenthet érdekes alternatívát, akik nem a sebesség bolondjai. Amennyiben ugyanis hajlandók vagyunk lemondani a lobogó hajról, egy élhető, mégis olcsó mobilt kapunk cserébe, amely minden jó tulajdonsága mellett kétkártyás opcióval rendelkezik, pedig ez utóbbit még a nevesebb gyártók is csak elvétve kínálják. Különösen nem két éves garanciával, melynek keretében a meghibásodott terméket egy ingyenes futárszolgálattal tudjuk elküldeni javításra, és szintén ingyen kapjuk vissza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.