Hirdetés

Olcsón jöhet az első androidos Corby



|

Belépőszintű okostelefon vált a szimpla tömegmobilból.

Hirdetés

A Samsung hivatalosan is bemutatta a Corby i5500 jelzésű telefonját, amely a széria eddigi tagjaitól eltérően már nem csak a teljes érintőképernyőjével tűnik ki, hanem okostelefon is. Ez azon tényből adódik, hogy a gyártó Google Android 2.1 operációs rendszerrel szerelte fel, az eddig használt saját TouchWiz-felületű megoldása helyett.

 

Samsung Corby i5500
Samsung Corby i5500

 

 

Ettől függetlenül a piac ezen szegmensének várhatóan az egyik legolcsóbb készüléke lesz, így továbbra is a tömegeket célozzák vele - viszont dícséretes, hogy ezúttal valóban látványosan újítottak a funkcionalitáson, nem csak egy régi készülék újracímkézéséről van szó.

 

Az érintőkijelzője 2,8 colos, a panel felbontása 240×320 pixel. A mobil fotósok számára biztosan nem lesz ideális, hiszen a fixfókuszos kamerája 2 megapixeles, és vaku sem került a szenzor mellé. Viszont mobilnetetzésre alkalmas, hiszen a négysávos GSM/GPRS/EDGE-en kívül támogatja a HSDPA-szabványt is, a maximális letöltési sebesség 7,2 megabit.

 

A 2.1-es Bluetooth mellé ezúttal Wi-Fi vezérlő is került, továbbá A-GPS is színesíti a funkciók korrekt palettáját. Egyéb megemlítendő extrái közt szerepel a szabványos hangkimenet, az RDS-es FM-rádió, a gyorsulásmérő, és a 100 megabájt szabadon felhasználható háttértár - utóbbi bővítése legfeljebb 16 GB-s microSD-kártyával lehetséges.

 

Méretei: 108 x 56 x 12,3 mm, a tömege az 1200 milliamperes akkuval együtt 102 gramm. Sajnos nem tudni még, hogy pontosan hol, mikortól és mennyiért lesz kapható az i5500, de a hírek szerint még júniusban piacra kerülhet valahol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.