Hirdetés

Optikai egér Nokia telefonból



|

Mire jó egy Javában programozható kamerás mobiltelefon? Egérnek!

Hirdetés

jpg" class="left"> A mai optikai egerek folyamatosan „fényképezik” az alattuk futó asztalt, majd az egymást követő képek eltéréseiből kiszámítják az elmozdulás irányát és mértékét. Miért ne lehetne ugyanezt megcsinálni egy sokkal nagyobb számítási kapacitással rendelkező kamerás mobiltelefonnal? A magát Pyrofernek nevező unatkozó programozó el is készítette a prototípust: kicsit átprogramozta Nokia 6230i mobilját. A kész program elindítása után, kontrasztos hátteret használva a telefon immár egérként is használható, hála a vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolatnak. A készülék természetesen telefonként is használható maradt.

Az új egérrel mindössze két dolog miatt lehet még elégedetlen feltalálója: nehéz vele telefonálás közben egerészni, valamint a telefon optikájának egerekéhez képest nagy fókusztávolsága miatt azt magasan az egérpad felett kell tartani használat közben. Az utóbbi gond talán orvosolható, egy megfelelő távtartót barkácsolva megszelidíthető a Nokia-egér.

Bata László







Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.