Hirdetés

Óriási pénzeket fizethet a mobilgyártóknak a Microsoft



|

Nem aktuális piaci keresletre reagálva érkezhet idén több Windows Phone.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt a többnyire hiteles információkkal rendelkező Eldar Murtazin meglehetősen nagy bombát dobott, ugyanis állítása szerint a Microsoft lényegében le kívánja fizetni a Samsungot néhány újabb Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefon piacra dobása érdekében.

Hirdetés


Murtazin a témában újból megszólalva tegnap elmondta, hogy a korábban véltnél is mélyebb lehet a nyúl ürege: a Samsungnak 1,2 milliárd, a Sony-nak 0,5 milliárd, a Huaweinek 0,6 milliárd, további meg nem nevezett gyártóknak pedig összesen 0,3 milliárd dollárt fog adni ezen célból a Microsoft. A végösszeg 2,6 milliárd dollár.


A férfi tweetjeinek szélesebb nyilvánosság elé kerülése után Microsoft kommunikációs vezetője teljesen fiktívnek nevezte a Murtazin által közölt számokat, azonban Frank X. Shaw megerősítette, hogy folytatnak közös marketingtevékenységet a partnereikkel. Erre reagálva az orosz újságíró nem védte meg a korábban közölt összegeket, azonban állítása szerint a gyártók kutatási és fejlesztési költségeit is állja a Microsoft, így kissé megtévesztő szokásos marketingként beállítani az együttműködést.


(Forrás: Unwired View)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.