Hirdetés

Őrületes felbontású kijelző mobilokba



|

Az LG sikeresen besűrített 5,5 colra 2560×1440 pixelt.

Hirdetés

Talán az akkumulátorok kivételével mobilos téren az utóbbi években minden szinten óriási technikai előrelépések történtek, és noha a témát felhozva elsőként a többségnek valószínűleg a sokmagos processzorok jutnak eszébe, ám a kijelzők is hasonló léptékű fejlődésen mentek keresztül.

Hirdetés


A két legfontosabb piaci szereplő jelenleg az ősi riválisoknak mondható LG és Samsung, előbbi tegnap szinte tapintható kárörömmel jelentette be, hogy riválisa előtt sikerült elkészülnie a világ első 5,5 colos és 2560×1440 képpontos megjelenítőjével. A 430 nit fényerejű AH-IPS panel pixelsűrűsége 538 PPI, így a képpontjai szabad szemmel szinte biztosan nem különböztethetőek meg egymástól, ráadásul 1,2 milliméteres profiljával a világ jelenlegi legvékonyabb megjelenítőjéről beszélünk.


Sajnos arról már nem kaptunk tájékoztatást, hogy vajon mikor kerülhet tömegtermelésbe a panel, ám nem lepődnénk meg rajta, amennyiben az LG jövő évi zászlóshajójában már felbukkanna. Ennek a felbontásnak igazán nincs értelme egy ekkora megjelenítőn, azonban a csúcskategóriában ritkán dominálnak puszta észérvek, a gyártók közt sajtós szempontból is becsületbeli ügy túltenni a konkurencián.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.