Hirdetés

Ősszel jöhet a négymagos NVIDIA Tegra



|

Háromszor gyorsabb lehet az egység a jelenleg piacon lévő verziónál.

Hirdetés

Tegnap beszámoltunk a Samsung Galaxy Tab 2-t övező pletykákról, ám a kijelzőjéről kiszivárgott adatok egy része véleményünk szerint egyértelműen hamis, hiszen a forrás szerint a 7 colos panelje 2048×1200 pixeles. Ez egyrészt túl magas az átlóhoz képest, másrészt a jelenlegi kétmagos Tegra 2 SoC nem képes ilyen felbontást kiküszködni magából - már ha egyáltalán az NVIDIA megoldása került a tabletbe.

 


A kifogásaink technikai része viszont belátható időn belül köddé válhat, ugyanis kiszivárgott egy dia az NVIDIA állítólag Barcelonában bejelenteni kívánt 2011-es Tegra vonaláról. A prezentáció szerint két modellre lehet számítani idén: az egyik a tavasszal debütáló Tegra 2 3D, amely kétmagos processzora már 1,2 gigahertzen ketyeg, és támogatja a 3D-s kijelzőket is.


Ennél sokkal érdekesebb az állítólag ősszel debütáló Tegra 3, amely nagy valószínűséggel az első mobilokba és tabletekbe szánt négymagos processzorral szerelt SoC lesz. A magok órajele elvileg 1,5 GHz lesz, és az egység számítási teljesítménye 3× fogja meghaladni a jelenleg piacon lévő Tegra 2-ét. A grafikus alrendszer szintén háromszoros teljesítménynövekedésen fog átmenni, és a lapka tabletes verziója akár 1920×1200 pixeles megjelenítőket is képes lesz meghajtani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.