Hirdetés

Ötször annyit keresett az Apple, mint a Samsung



|

A tavalyi évben a mobilos szektor teljes nyereségének a 80 százaléka az Apple zsebébe került.

Hirdetés

Nem lett volna túl nagy merészség azt mondani, hogy tavaly az Apple kereste a legtöbbet az okostelefonok piacán. A Strategy Analytics elemzői szerint ez valóban így is volt, 2016-ban is. 

Hirdetés

Az Apple a mobilos szektor 54 milliárd dollárt érő működési nyereségének a meghökkentő mértékét, 80 százalékát tette zsebre. Mindössze 10 milliárd dollár jutott az összes többi vállalatnak. Ebből 8,3 pedig a Samsung nyeresége volt. 

Természetesen a Galaxy Note 7 bukása nélkül az arány más lett volna, de az Apple akkor is ledarálta volna a piacot. 

A Huawei a nyereség 1,6 százalékát tudta zsebre tenni, míg az Oppo és a Vivo 1,5 és 1,3 százalékot. Hol van az LG, az HTC, a Sony és a Lenovo? Sehol: ezek a cégek mind igyekeznek stratégiát váltani, elvégre az elmúlt években újra és újra bukdácsoltak a szektorban. 

Az LG G6 érdekes kijelzővel igyekszik sikert elérni, a Sony Xperia XZ Premium pedig 4K-s kijelzővel. Azonban ha az Apple tényleg elhozza az OLED-kijelzős iPhone 8-at, akkor az Apple mellett lehet, hogy csak a Samsung tud majd labdába rúgni, ami a bezsebelt nyereséget illeti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.