Hirdetés

Ötször tovább bírja az új lítium-oxigén akkumulátor



|

Áttörést értek el a technológiában, de azért nem holnap kerül a boltokba az újdonság.

Hirdetés

Az okostelefonok világában az egyik legfőbb gond továbbra is az üzemidő. Erre jelenthet megoldást a lítium-oxigén alapú akkumulátor, ami ötször tovább húzza a mostani lítium-ionos megoldásokhoz képest. 

Hirdetés

A probléma az, hogy az új akku termodinamikailag instabil. Ez részleteiben bármit is jelentsen, biztos, hogy senki nem akar ilyen kütyüt a kezébe vagy a zsebébe. 

Az amerikai Argonne National Laboratory azonban most áttörést ért el, és sikeresen csinált stabil lítium-szuperoxidot a lítium-peroxid helyett. 

A lítium-szuperoxidból lítium és oxigén lesz, ezáltal az akku stabilabb és hatékonyabb is, ráadásul hosszú az élettartama. A felfedezés azt is jelenti, hogy a rendszer nem igényel a külső környezetből oxigén-utánpótlást. 

Bár az új akku biztonságosabb és stabilabb, az áttörés még nem jelenti azt, hogy a jövő hónapban ilyennel szerelnék fel az új okostelefonokat. Mielőtt élesben is használhatnák a gyártók, még sok teszt vár az újdonságra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.