Hirdetés

Pegasus Mobile NoteTaker - digitális jegyzettömb



|

Tárgyaláson kényelmetlen lehet gombos szövegbevitelt alkalmazni: immáron nincs rá szükség.

Hirdetés

A Pegasus Mobile NoteTakert úgy használhatjuk, mint egy hagyományos golyóstollat - hiszen tulajdonképpen az is. Első pillantásra, sőt sokadikra sem sokban különbözik egy átlagos, egyáltalán nem hivalkodó íróeszköztől. Mindössze abban tér el hagyományos társaitól, hogy a betétjét, kicsit meglepő módon, kupakja segítségével előrefele kell kihúzni abban az esetben, ha kifogyna - továbbá abban, hogy a másik végét lecsavarva két SR41-es gombelem található benne. Egyébként ugyanúgy tudunk vele bármilyen papírra írni, mint egy „közönséges" golyóstollal.

 

pega1.jpg

 

Igazi tudása csak akkor derül ki, ha elővesszük zsebünkből vagy táskánkból a hordozható vevő- és memóriaegységet, azt felcsíptetjük egy A/4-es lap tetejére, és bekapcsoljuk. Ugyanis innentől kezdve, amit a papírra írunk vagy rajzolunk, az azonnal megjelenik a Mobile NoteTaker 64×32 miliméteres monokróm LCD-jén. Természetesen a 128×64 pixeles kijelzőn nem lehetne nyomon követni az egész oldalt, ezért a vevőegység mindig a lapnak csak a toll közelébe eső részét mutatja. Ha új lapot kezdünk, akkor ezt a jobbra gomb megnyomásával, vagy a „4-es lyukba" bökéssel jelezhetjük, míg ha el szeretnénk menteni az addig írtakat, akkor csak az OK-t (vagy az 5-ös lyukat) kell megnyomnunk. A Mobile NoteTaker 2 megabájtos memóriájába körülbelül 50 A/4-es oldalnyi jegyzet fér el, attól függően, hogy mennyire írtuk tele a lapokat.

 

pega2_1.jpg

 

A kis LCD-panelen visszanézhetjük az elmentett jegyzeteket, valamint itt állíthatjuk be a működés néhány jellemzőjét is. Többek között közel egy tucat nyelv közül választhatunk (sajnos a magyar nem szerepel a listán), beállíthatjuk a dátumot, a pontos időt, az automatikus kikapcsolás idejét, vagy törölhetjük a teljes memóriát.

 

pega3.jpg

 

A mobil egységet a hozzá kapott USB kábellel köthetjük össze a számítógéppel. Az összekapcsolás után a - szintén a csomag részét képező - Note Manager program automatikusan felajánlja a memóriában lévő jegyzetek áttöltését számítógépünkre. Jegyzeteinket e program segítségével - vagy a Microsoft OneNote-tal - katalogizálhatjuk, szerkeszthetjük, archiválhatjuk vagy akár exportálhatjuk JPG formátumba.

 

Adatok:

  • vezetéknélküli e-toll
  • 128×64 pixeles LCD
  • A4/letter lefedés
  • 100 dpi-s felbontás
  • 2 MB memória (kb. 50 A/4-es oldal)
  • 16 grammos súly (toll)

 

Értékelés:

 

Előny: egyszerű kezelés, bármilyen papíron használható, 50 oldalas kapacitás

Hátrány: csak a saját tollával működik, nem nyomásérzékeny a toll

Teljesítmény: 92%

Szolgáltatás: 90%

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.