Hirdetés

Pengeélen táncol a Sony Ericsson



|

A cégnek sikerült nullszaldósra kihoznia a harmadik negyedévét.

Hirdetés

Mint nemrég beszámoltunk róla, a Sony iparági pletykák szerint meg kívánja vásárolni az Ericsson részét a vegyesvállalatukban, hiszen állításuk szerint a svédek csak akadályozzák a duó sikerét. Az üzleti szempontból régóta rosszul teljesítő cég ma nyilvánosságra hozta az idei harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit, amely szerint a taglalt időszakot profit nélkül teljesítették.

 

 


Mindez pozitívnak is tekinthető, hiszen a Sony Ericsson az előző negyedévet 50 millió eurós veszteséggel zárta, ám az egy évvel ezelőtti 46 milliós profitjukhoz képest nem túl rózsás a helyzet. A vállalat árbevétele 1,59 milliárd euróra rúgott, amely a 9,5 millió értékesített készülékükből származott.


Jó hír, hogy a termékeik átlagos eladási ára egy év alatt 154-ről 166 euróra emelkedett, bár ennek oka a cég eladott alapmobiljainak csökkenő, és az okostelefonjainak növekvő számával magyarázható - mindenesetre az átlagolás egyértelművé teszi, hogy a Sony Ericsson egyre kevesebb olcsó készüléket értékesít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.