Hirdetés

Pentagram Tab 8.0



|

Ha erősnek nem is mondható, de kicsinek sem és leköti a gyerekeket a Pentagram táblagépe.

Hirdetés

Akik az Amazon Kindle Fire-ben várták az ármegváltót, azoknak bizony csalódniuk kell, a 200 dolláros tábla hazahozva már a kétszereséért hozzáférhető. Szerencsére vannak más jelentkezők is. A Pentagram nyolc hüvelykes TN cellákból álló TFT kijelzővel, ami ár-érték arány tekintetében jól eltalált méret kategória, de nem dicsekedhet túl jó látószöggel, érzékenysége átlagos. Műanyag a burkolat, mely normális kidolgozottságú, a képernyőfelület azért könnyen összeszed karcolásokat. Három hardveres gomb szolgálja a kénylemesebb kezelést, a hangerő viszont már csak érintéssel állítható. A töltő nem USB-s, de USB eszközöket – tipikusan huawei 3G modemeket – csatlakoztathatunk a Tabhoz.

 

Az üzletben honosított kezelőfelületű Android 4.0.3 rendszerrel árulják a Pentagram Tab-ot, kézenfekvő elosztásban helyezték el az ékezetes karaktereket is. A Google Play-ből letölthető minden kompatibilis alkalmazás (a Fruit Ninja vagy az Angry Birds Space mondjuk pont nem). Néha-néha a támogatott szoftverek közül is vannak amik teljes fagyást okozhatnak amit reset gombbal lehet megoldani. Egy magos, 1,2 GHz-es CPU és Mali-400 MP GPU duruzsol a gépben, lejátszhatunk nagy felbontású videókat is de néhány igen erős hardvert igénylő játék már nem fog rendesen futni. A mindennapi használat során a felhasználói élmény ha nem is egészen olyan, mint egy felső kategóriás modellnél, de megjárja. Tapasztalataink szerint úgy két órás normál használatig bírja az akkumulátor, ami nem túl sok, de az átlagos tömegközlekedő napi munkába járását fedezi.

 

Böngészéshez (természetesen van Flash 11), eBook olvasáshoz, videózáshoz is jó alapszintű teljesítményt nyújtó útitárs a Pentagram, sikerült a visszafogott árba mindent belezsúfolni, amit fogyasztóként alapvetően várnánk legtöbben egy táblagéptől. Mindennapi igényekhez ajánlhatjuk.

 


Adatok
- 8” kapacitív TFT érintőpanel, 5 érintési pont, 1024×768 képpont, Allwinner Tech A10 1.2GHz CPU, Mali-400 MP (OpenVG 1.1, OpenGL ES 2.0) GPU, 1 GB RAM, 8 GB flash, WiFi 802.11 b/g/n, Android 4.0.3, HDMI 1.4, USB 2.0 host, QVGA előlapi kamera, Micro SDHC

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.