Hirdetés

Péntektől már megvásárolható a Palm Pre 2



|

Elsőként Franciaországban lesz kapható a WebOS 2.0-val szerelt üzleti okostelefon.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban meglehetősen nagy volt a kavarodás a Palm háza táján: áprilisban felvásárolta a vállalatot a HP, rövid ideig teljes volt a bizonytalanság a jövőjüket illetően. Mint mára kiderült, végfelhasználói szempontból lényegi változások egyelőre nem lesznek, legfeljebb névlegesen működnek majd másképp a dolgok.

 

Palm Pre 2
Palm Pre 2

 


Erre remek példa, hogy a tegnap bemutatott legújabb készülékükre továbbra is Palm Pre 2-ként kell hivatkozni, bár innentől kezdve HP WebOS fut rajta. Természetesen van a dologban ráció, hiszen az okostelefon-piacon a Palm név nagyságrendekkel jobban cseng HP-nál, viszont a céget elsősorban az operációs rendszere miatt vette meg multi - a jövőben többek közt a komolyabb nyomtatóikon, és feltehetően a táblagépeiken is ezt a szoftvert kívánják használni.


Rátérve a Pre 2-re: lényegében egy erősen felturbózott Pre Plus-ról van szó. Külcsínre szinte teljesen megegyezik a két mobil, méret és tömeg szempontjából elhanyagolható a különbség (az új modell 100,7 x 59,6 x 16,9 mm helyet foglal a zsebben, és 145 grammot nyom), a kapacitív érintőképernyő pedig továbbra is 3,1 colos, 320×480 pixeles.

 

Palm Pre 2
Palm Pre 2

 


A kamera minimálisan jobb lett: a beépített szenzor felbontása 3,15-ről 5 megapixelre emelkedett, nem spórolták le mellőle a LED-es vakut sem, de továbbra is fixfókuszos megoldásról van szó. Kommunikáció szempontjából semmi újítás sem történt: alapvetően négysávos GSM/GPRS/EDGE-hálózaton működik a Pre 2, de talán az előd 3,6 megabites HSDPA-jának átviteli sebességét sikerült megduplázniuk - nincs hivatalos információ a témában.


Van A-GPS, a Bluetooth maradt 2.1-es verziójú, a Wi-Fi-vezérlő nem támogatja az n-szabványt. A szenzorokkal sem variáltak: a régi modellhez hasonlóan ebbe is került az érintős mobiloknál mára kötelezőnek tekinthető gyorsulásmérő, továbbá fényerősség- és távolságérzékelővel is ellátták a telefont.

 

Palm Pre 2
Palm Pre 2

 


Mint a Pre Plus esetében is, a 16 gigabájtos beépített háttértár nem bővíthető - ugyan a többségnek bőven elég ennyi, de a microSD-foglalatot mára egyetlen okostelefonból sem illene kihagyni.


A Pre 2 talán legfontosabb újítása a központi egység: ez a Palm első mobilja, amelyben 1 gigahertzes processzor ketyeg, a sima Pre-be annak idején 600 MHz-es került. A RAM mennyisége maradt 512 MB, a külföldi újságírók előzetes élményei alapján ez bőven elég a WebOS 2.0 villámgyors futtatásához.


Az operációs rendszer főbb újdonságairól már egyszer beszámoltunk, ide kattintva elolvasható a kapcsolódó anyag. A Palm Pre 2 elsőként a francia SFR nevű szolgáltatónál lesz kapható most péntektől kezdve, előfizetéses konstrukcióban 99, míg kártyás csomagban 449 eurót kérnek majd érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.