Hirdetés

Pénzt lopott az androidos „éjjellátó”



|

Egyes spanyoloknak komoly pénzükbe kerülhetett a hiszékenységük.

Hirdetés

Ugyan az androidos eszközökkel rendelkezők többsége valószínűleg soha nem fog a Play Store-ban konkrétan kártevőnek titulálható alkalmazással találkozni, azonban a Google munkatársai kézzel nem nézik át az összes beküldött szoftvert, a bolt automatizált ellenőrző rendszere pedig mindig is átverhető lesz. Szerencsére egy kis odafigyeléssel a felkerült kártékony alkalmazások kiszűrhetőek, például az állítólagosan kínált funkcionalitással nem összeegyeztethető jogosultságkérések esetén nemet kell mondani a telepítésre.
 

Hirdetés


Erre remek példa a Play Store kínálatából szombaton eltűnt „Cámara Visión Nocturna” – magyarul „Éjjellátó szemüveg” – nevű alkalmazás: a spanyol szoftver készítőjének ígérete szerint lényegében éjjellátóvá változtatható vele a telefon, így például feltűnésmentesen lehet fotókat készíteni a ruháját váltó szomszédról vagy alvó partnerről (ezek a Play Store-os leírásában szerepeltek, nem saját példák).


Ehelyett az alkalmazás megpróbált adatokat lopni különféle csevegőprogramokból, majd ezeket az információkat 2,80 dolláros emelt díjas SMS-ekben továbbította. Sejthetően a Cámara Visión Nocturna efféle adatok híján sem szégyellt drága üzeneteket küldözgetni, a készítője olyan havi 50 dollárnyi összeggel próbálta lenyúlni a hiszékeny spanyolokat.


(Forrás: PCWorld)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.