Hirdetés

Piacra került a BQ M10 Ubuntu Edition tablet



|

Az átlagos felhasználók helyett inkább a fejlesztőknek szól az eszköz.

Hirdetés

Néhány hete a linuxos közösség kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt, miszerint a többek közt Ubuntu rendszerű okostelefonokat is áruló BQ piacra dobja a világ első gyárilag Ubuntuval előtelepített, konvergenciát is támogató táblagépét. Az M10 Ubuntu Edition kétféle változatban vált elérhetővé a héten, az egyik 260 euróba, a másik pedig 300 euróba kerül. A kettő közti különbség, hogy az olcsóbbikba 1280×720 pixeles kijelző és 1,3 GHz-es processzor került, míg a drágábbikban 1920×1080 pixeles panel és 1,5 GHz-es CPU dolgozik.

Hirdetés


Az M10 Ubuntu Edition szerencsésebb előrendelőihez a héten már elkezdtek szállingózni a táblagépek, a felhasználói tapasztalatok vegyesek. A hardverek alapvetően az elvárt módon működnek, ám a teljesítményük hagy némi kívánnivalót maga után, plusz a szoftver kezelőfelülete több helyen is komoly reszelésekre szorul. Összességében elmondható, hogy az Ubuntu rendszerű mobilokhoz hasonlóan az M10 Ubuntu Edition is elsősorban fejlesztőknek szól, nem pedig az átlagos fogyasztóknak.


Ez feltehetően sokak számára jelent csalódást. A linuxosok már évek óta várnak arra, hogy a rengeteg ígéret és munka után az Ubuntu végre betörjön a mobilos és táblagépes piacokra, azonban erre nyilvánvalóan esély sincs a Unity 8 kezelőfelület első stabil változatának megjelenéséig.


(Forrás: OMG!Ubuntu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.