Hirdetés

Prémium Windows 8 eszközökre gyúr a Dell



|

Felső árkategóriában indulnak majd a Windows 8-as eszközök - lehet, hogy hibás a stratégia?

Hirdetés

A Dell CEO szerint Windows 8-as érintőképernyős masináik drágábbak lesznek, mint nem érintős megfelelőik. Ez persze biztos volt eddig is, inkább az a kérdés, hogy a Dell prémium árszabású szegmensekre irányuló stratégiája bejön-e majd.

 

Michael Dell a negyedéves pénzügyi jelentés kapcsán azt is elmondta, hogy a Dell palettáján megtalálható lesz a Windows 8 alapú eszközök teljes kínálata. Az érintőképernyős kütyüket drágábbra árazzák be, ami magasabb profitot jelenthet a Dellnek a CEO szerint.

 

 

„Más Windows verzióváltásoktól eltérően ez egy olyan átállás lesz, ahol új PC-re lesz szükség” mondta Michael Dell, hozzátéve, hogy az érintésvezérlés lehetősége több embert indíthat Windows 8 táblagépek és PC-k vásárlására. A Microsoft még nem tette közzé, hogy pontosan mikor indítja útjára az új Windows-t, elemzők valahová az év hátralévő szakaszán belülre teszik az időpontot. A Lenovo előrebocsátotta, hogy azon nyomban kiadja saját Windows 8 táblagépét, amint megjelenik az operációs rendszer.

 

A vállalatok biztosan kivárnak

 

Azt Michael Dell is látja, hogy nem számíthat azonnali átállásra a vállalatok körében. Még éppen túl vagyunk a Windows 7 elterjedésén, sok vállalat még csak most vezeti be, így bizonyosan nem fogják elkapkodni a következő lépést. Lehet, hogy lendít a helyzeten ha a munkáltatók kedvezően állnak a táblagépek bevezetésének kérdéséhez, de ezt előre nyilván nem lehet tudni.

 

A Dell egyébként 10 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni az utóbbi negyedévben a mobil eszközök terén, az asztali rendszerek forgalma is csökkent 1 százalékkal. A gyártó próbál kevésbé koncentrálni a fogyasztói PC-kre, ahol a haszonkulcs alacsonyabb és inkább a magasabb árazású, prémium termékekre igyekszik támaszkodni. Hasonlóan a vállalati, drágább táblagépek irányában tesz erőfeszítéseket, kisöpörve a fogyasztói Dell okostelefonokat és fogyasztói táblagépeket az üzletek polcairól.

 

Vajon ez a nyertes stratégia?

 

Nem feltétlenül tett jó lóra a Dell összességében, mikor az olcsó, belépő szintű PC-k piacáról gyakorlatilag kivonult, mert ezek a készülékek még mindig nagy szeletét teszik ki a PC-tortának. Különösen igaz ez az olyan feltörekvő piacokra, mint Kínáé, mely idén már a világ legnagyobb PC piaca. Ezt felismerve más gyártók – például a kifejezetten Kínára koncentráló HP, vagy az egyes termékeket csak kínai eladásra gyártó Lenovo – erőteljesebben koncentrálnak erre a területre, bízva abban, hogy a nagy volumen az alacsony haszonkulcs mellett is megteszi a magáét. Most az ő kezükre játszik az LCD és memória árak csökkenése és a HDD ellátás normalizálódása is, ráadásul .

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.