Hirdetés

Projektoros okosórával készülhet a Samsung



|

A koncepció szerint az eszköz a felhasználó kézfejére vetítené ki a kezelőfelületet.

Hirdetés

Egyre több ember életének részévé válnak az okosórák, ám az aprócska kezelőfelület okozta kényelmetlenségekre még mindig nem sikerült tökéletes megoldást találni. Korábban mi is bemutattunk már egy hasonló projektet, ám maguk a gyártók is aktívan foglalkoznak a problémával, most éppen a Samsung egyik terve került nyilvánosságra.

Hirdetés

Az általuk levédetni kívánt szabadalom alapján az okosórába épített aprócska projektor a felhasználó karjára és kézfejére terjesztené ki a kezelőfelületet. A képek tanulsága szerint az egyes menüpontokat és applikációkat a kezünket nyomogatva használhatnánk, illetve üzenetek begépelése is lehetséges lenne. Az eszköz szenzorjai érzékelnék, mire koppintunk, ha pedig kinyújtjuk az ujjainkat, azokon újabb gombok jelenhetnek meg.

Természetesen megoldható lenne az is, hogy a képet más felületekre, például a falra vagy az asztallapra kivetítve használjuk a kezelőfelületet. A fejlesztés állásáról egyelőre semmi konkrétumot nem közölt a Samsung, így nem valószínű, hogy a szeptemberben esedékes Gear S3-ban megjelenhetne az új technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.