Hirdetés

Pulse: hírek online és offline



|

A Pulse hírolvasó az egyik legszemrevalóbb hírgyűjtő szolgáltatás, amivel eddig találkoztunk.

Hirdetés

A Pulse első futtatásakor úgy tűnhet, hogy főleg a technikai megoldásokra koncentráló hírolvasóval van dolgunk, azonban ez a feltételezés a későbbiekben teljesen alapját veszti, ugyanis az összeválogatott RSS feed-eken kívül rengeteg közül válogathatunk. Több hírforrás között scrollozatunk, majd amikor rábukkanunk egy érdekesre, a forráson belül balról jobbra mozogva böngészhetjük végig a bélyegképekkel, címekkel megtűzdelt mozaikokat.

 

 

 

 

A politika, játék, étel, otthon, hírek, üzlet, művészet, zene, sport, tudomány, divat és szórakozás kategóriáján belül bizonyára akad olyan, ami érdekes lehet a számunkra. Ha gyorsan akarunk informálódni és nincs időnk, se kedvünk kedvenc oldalaink összevadászására, akkor ezek használata a kezdetekben megfelelő lehet. Előre definiált hírcsatornáinak tartalma a csomag aktiválása pillanatában frissül (már ha van internetkapcsolat).


Az applikáció könnyen átlátható kezelőfelülettel dolgozik, melynek tartalma teljes mértékben személyre szabható. Az oldalak nevének hosszú lenyomásával lehetőségünk van módosítani azok nevét, valamint mi magunk is létrehozhatunk oldalakat vagy szerkeszthetjük a meglévők csatornáit.

 

A "+" lenyomásával eldönthetjük, hogy egy előre összeállított csomagot aktiválunk vagy külön válogatjuk össze a számunkra szimpatikus csatornákat, melyből egy oldal alá maximum 12 kerülhet. A csatornák hozzáadását többféle képpen is megoldhatjuk. Választhatunk a minden héten frissülő "feature" oldalak közül, böngészhetünk a kategória szerint szortírozott legnépszerűbb oldalak között, rákereshetünk a forrásra vagy a Google Reader fiókunkból is importálhatjuk az RSS feedeket. Az utóbbi két funkció megléte azért szerencsés húzás a fejlesztőktől, mert a Pulse előre létrehozott listáján személyes kedvenceink nem feltétlenül kapnak helyet.



Az oldalak tartalmának szerkesztését a bal felső sarokban található fogaskerékre kattintva kezdhetjük meg. Megérintésével egy egyszerű kinézetű felületre jutunk, ahol nem csak eltávolíthatjuk, de hozzá is adhatjuk a csatornákat. Az applikáció beállításaiban módosíthatjuk a betűméretet, meghatározhatjuk, hogy az app indulásakor vagy bizonyos időközönként frissüljenek-e a csatornák. Facebook vagy Twitter fiókunkba belépve a Pulse-on keresztül oszthatjuk meg az olvasott cikkeket, vagy az eszközünkön telepített applikációk közül is választhatunk.

 

A cikkek tartalmának megjelenítésére alapértelmezésben egy letisztult felületet alkalmaz a Pulse, ahol minden webes sallang nélkül futhatjuk át a tartalmat. Ezen túl a webes módot is választhatjuk, ahol az adott cikket az eredeti oldal kontextusában tekinthetjük meg és még csak el sem kell elhagyni az alkalmazást.

 

Bár a hírcsatornák csak online módon frissülnek, offline módban is böngészhetjük a már korábban frissült tartalmat. A különbség ekkor a cikkeken belül érzékelhető, mivel képeik nem jelennek majd meg. A Pulse maximum 60 forrással képes bánni így valószínűleg nem fogja helyettesíteni kedvenc RSS olvasóinkat, de különös megközelítési módjának köszönhetően biztos helye van alkalmazásaink között.

 

 

Hasznosság 80.0%
Stabilitás 70.0%
Móka 50%
Attraktivitás: 80%
Elvárásoknak való megfelelés: 80%

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.