Hirdetés

QuadRooter: a potenciálisan érintett eszközök 90 százaléka védett



|

Egy az Android 4.2-től gyárilag bekapcsolt funkció útját állja a kihasználásnak.

Hirdetés

Alaposan felborzolta hétfőn a kedélyeket a Check Point. A biztonsági cég négy súlyos sebezhetőséget talált a Qualcomm Snapdragon lapkakészlettel szerelt androidos eszközök meghajtóprogramjaiban. A QuadRooter névre keresztelt darabbal a támadók teljes mértékben át tudják venni az irányítást a sérülékeny eszközök felett, csak egy különleges jogokat nem igénylő alkalmazás telepítésére kell rávenniük az áldozatokat.


Hirdetés


A Google tájékoztatása szerint az Androidhoz kiadott augusztusi javítások a most leleplezett négyből három sebezhetőséget megszüntettek, a negyediket pedig szeptemberi javítócsomagban fogja befoltozni. A Qualcomm ugyan már júliusban elkészült a foltozással, de nem maradt idő beintegrálni az ehavi javítócsomagba.



Szerencsére ennél jobb hírrel is szolgálhatunk: a felfedezett négy sebezhetőség által potenciálisan érintett olyan 900 millió androidos eszköz ~90 százalékán valójában nem használhatóak ki a sebezhetőségek, ugyanis az Android 4.2-től gyárilag be van kapcsolva az Alkalmazások ellenőrzése funkció. A védelmi vonal nem engedi lefutni a támadó kódot, a felhasználók nem tudják telepíteni a bűnözők kártevő alkalmazásait.


Az Alkalmazások ellenőrzése funkció állapotát a Beállítások alkalmazás Biztonság almenüjének Eszközkezelés részében ellenőrizhetik a mobilozók.


(Forrás: Android Central | Nyitókép: Family O'Abé)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.