Hirdetés

Rázhat a Nokia Lumia 2520 töltője



|

Átmenetileg több európai országban is leállt a forgalmazás.

Hirdetés

A Windows RT operációs rendszert futtató Nokia Lumia 2520 táblagépről tavaly októberi bemutatása óta nem lehetett sokat hallani, amely nem meglepő annak fényében, hogy a kiemelkedő dizájnja ellenére kissé drága, plusz az operációs rendszere sem népszerű.

Hirdetés


Az ettől függetlenül csendben már hónapokkal ezelőtt piacra került termék kapcsán most komoly technikai problémája akadt a finn gyártónak: az egyes országokban hozzá mellékelt AC-300 jelzésű akkutöltőről a rossz szerelési minőség miatt leeshet a borítás egy része, így áramütést szenvedhetnek a fogyasztók. Világszerte mintegy 30 ezer töltőt érinthet a probléma.


A Nokia tudomása szerint eddig nem okozott balesetet a defektus, azonban javaslata szerint az Ausztriában, Dániában, Finnországban, Németországban, Oroszországban, Svájcban, Egyesült Királyságban és Egyesült Államokban a táblagéppel együtt vagy külön beszerzett AC-300 töltők használatát be kell fejezni, hamarosan ingyen ki lesznek cserélve az érintett termékek.


Az Egyesült Államokban mindig is külön megvásárolható kiegészítő volt az AC-300, így a többi említett államtól eltérően a komplett táblagép forgalmazásának szüneteltetése helyett csak a töltőt vették le a polcokról. Viszont elég súlyos probléma, hogy a piacon elérhető szinte összes új táblagéptől eltérően a Nokia Lumia 2520 nem tölthető USB porton keresztül, azaz a külön töltő nélkül halott a termék.


A cserék lebonyolításával kapcsolatos részletek még kidolgozás alatt állnak.


(Forrás: Nokia, CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.