Hirdetés

Érdekes Flash-alternatíva iPhone OS-en



|

A SmokeScreen rendkívül ügyesen játssza le a webes videókat.

Hirdetés

Főként az iPhone, és az iPad tulajoknak jönne jól, ha a készülékük támogatná a Flash-alapú tartalmakat, azonban Steve Jobs-ot nem lehet megtörni - úgy gondolja, hogy az Adobe platformjának semmi keresnivalója az Apple mobil kütyüin.

 

 

 

Ennek a hozzáállásnak vannak előnyei, és hátrányai is - hosszabb akkus üzemidő, gyorsabban betöltődő weboldalak, továbbá a webböngésző reakcióideje is szinte mindig a használható szinten marad. Cserébe viszont nem lehet Flash-es videókat megtekinteni, és az ebben írt minijátékok sem futnak.

 

Smokescreen - iPad demo #1 from Chris @ RevShockAds on Vimeo.

 

Ezen részben segíthet a SmokeScreen: érdekes módon az egész megoldás JavaScript, és SVG ötvözete - így nem szükséges az iPhone OS-en beépülő-modul a használatához. A működése röviden: a weboldalba beágyazott Flash-es tartalmat megkapja a szintén a weblapban lévő SmokeScreen JavaScriptje, amely először kicsomagolja a teljes fájlt, majd kibontja belőle a képeket és a hangot, ezeket pedig újból összerakja egy animált SVG-be - amelyet már képes értelmezni a Safari.

 

A nyílt forráskódú technika elsősorban a hirdetőknek lehet hasznos, akik csak rövid mozgóképekkel szeretnék kattintásra ösztökélni a böngészőket: komplett videókat nem érdemes így közzétenni, hiszen az erőforrásigénye miatt valószínűleg lefagyasztaná a Safarit, a játékokhoz pedig nincs meg a funkcionalitás. Egyelőre a projekt nagyon kezdeti stádiumban van: számítógépeken jól fut, de az elsődlegesen megcélzott platformokon még lassú - sokat kell még optimalizálni rajta, mielőtt a gyakorlatban is használhatóvá válna.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.