Hirdetés

Rengeteg új mobilt jelentett be a Samsung



|

A Samsung egyszerre több új készülékkel is támad. Itt a Galaxy Core 2, a Young 2, de az aprócska Star is kapott két SIM-es utódot.

Hirdetés

Egyenesen az alsóházba pottyantak a most bejelentett Samsung készülékek, melyek mindegyike egytől-egyig új számozást kapott. A kínálatból a 138 grammos Samsung Galaxy Core 2 a legerősebb, ez valahol a középkategória alján helyezkedik el. A Core 2 nem egy kicsi telefon, 4,5 hüvelykes kijelzővel és 800 x 480 felbontással rendelkezik. Az okostelefont egy 1,2 GHz-es ismeretlen márkájú CPU fogja mozgatni, valamint 768 MB memóriát is kapunk a pénzünkért.

Hirdetés

Tárhely tekintetében 4 GB-ra lehet számítani, valamint microSD bővítési lehetőségre. Mindegyik készüléken megtalálható az Android 4.4 (KitKat), amit a TouchWiz Essence felhasználói felület tesz egyedivé. A készülék előlapi VGA kamerát, 5 megapixeles hátlapi változatot kapott, amit LED-es villanófénnyel is elláttak. 2000 mAh kapacitású akkumulátor átlagosnak mondható ebben a kategóriában. A szolgáltatások között megtaláljuk a dupla SIM-foglalatot, a 3G HSDPA támogatást, Wi-Fi és Bluetooth adaptert, de az FM rádiót és a navigációs extrákat (GPS, GLONASS) sem felejtették ki belőle. 

Samsung Galaxy Core 2

Galaxy Star 2 lesz a trió legkisebb és vélhetőleg legolcsóbb tagja. Ez a készülék az ár érzékeny vásárolókat célozza meg, ezért elég szerény paramétereket vonultat fel. A 3,5 hüvelykes (480 x 320) kijelző nem túl nagy felbontású, ezt egy Cortex-A7 mag lendíti mozgásba, amit 1 GHz-re lőttek be a gyáriak. A KitKat 4.4 verziójának 512 MB rendszermemóriából kell gazdálkodnia, ami valószínűleg elég kevés lesz neki, így gyors működésre ne számítsunk tőle. A tárhely itt is 4 GB, amit microSD-vel tovább növelhetünk. A 107 grammos készülék megkapta a szokásos extrákat, a GPS modulon kívül Wi-Fi, Bluetooth adapter és FM rádió is lakik benne. Ez a készülék csak 2G-t támogat, valamint be kell érni egy szerényebb, 1300 mAh-s akkumulátorral. Cserébe viszont itt is két SIM-et használhatunk egyszerre.

 

Samsung Galaxy Star 2

 

A trió középső tagja a Galaxy Young 2, ami szintén 3,5 colos kijelzővel érkezik és ez is 480 x 320 pixel felbontású panelt kapott. Az Android 4.4-es készülék szintén TouchWiz Essence felülettel bír, amit egy egymagos 1 GHz-es lapka mozgat. A rendszer itt is mindössze 512 MB-nyi memóriából táplálkozik, ami nem túl sok. Az adatok és appok számára 4 GB tárhely áll a rendelkezésükre, amit itt is külön vásárolható microSD-vel lehet bővíteni.

 

Samsung Galaxy Young 2

 

Előlapi kamera nincsen, a hátlapi is igen szerény. Itt sem LED-es vaku, sem autofókusz nincsen. Van viszont 3G modem, 802.11n-es Fi-Wi, Bluetooth 4.0 adapter és az FM rádió, de a GPS sem maradt ki a telefonból. A trió ezen tagja is két SIM-et kezel, így egyszerre akár két számot is használhatunk. Az új készülékek várható megjelenéséről és áraikról nincs hír, gyanítjuk nyár végén számíthatunk rájuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.