Hirdetés

Repült a Blackberry vezérigazgatója



|

Nincs kiárusítás, a befektetők újabb 1 milliárd dollárt invesztálnak a gyártóba.

Hirdetés

A Blackberry határozottan lendületesen indította a hetet, hiszen a gyártó mai bejelentése alapján a várttól eltérően mégsem adja el egyetlen részlegét vagy szellemi tulajdonát sem. Ennek fő oka feltehetően az, hogy a cég siralmas anyagi helyzetét kihasználva az érdeklődők aprópénzért próbálhattak turizni, amely semmilyen távon sem szolgálta volna a jelenlegi befektetők érdekeit.

Hirdetés


A tőzsdéről való kivonulás fedezet hiányában szintén nem volt megvalósítható, ám a mai bejelentés szerint sikerült megegyezni a befektetőkkel, így azok újabb 1 milliárd dollárt invesztálnak a vállalatba. Az alku egyik feltétele Thorstein Heins vezérigazgató azonnali hatállyal történő menesztése volt, az utódjának kinevezéséig John S. Chen vezeti a vállalatot.


A bejelentés hatására a hétfői tőzsdei kereskedés megkezdése előtt 18,5 százalékkal gyengültek a Blackberry részvényei. A reakció fő oka valószínűleg az üzlettel kapcsolatos teljes bizonytalanság: ugyan az 1 milliárd dollár soknak tűnik, ám a momentán átmeneti igazgató által irányított, 5000 fős leépítést végrehajtó nagyvállalat ezen összeget pár negyedév alatt elégetheti.


(Forrás: The Verge, Blackberry | Fotó: 791Dominic / Wikipedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.