Hirdetés

Részben sikerült betiltatni a Galaxy mobilokat



|

A holland bíróság október közepétől rendelte el a készülékek forgalmazásának leállítását.

Hirdetés

Az utóbbi két hétben rengetegszer számoltunk be az Apple-Samsung háború aktuális fejleményeiről, tegnap pedig újabb fontos döntés született a jogi csatározások sorában: a holland bíróság szerint a koreai gyártó valóban megsértette az immáron Steve Jobs-ot nélkülöző almások azon szabadalmát, amely a fotógaléria működését írja le.

 

Samsung Galaxy Ace
Samsung Galaxy Ace

 


Több szempontból is érdekes a döntés, hiszen az Apple által nagyon erőltetett vádak többsége látszólag gyenge lábakon áll, amely egyértelműen nagyon jó hír a Samsungnak. Összességében viszont a képgaléria szabadalomsértésének kimondása negatív fejlemény az összes androidos készülékgyártó számára, hiszen ez a szoftver egy „gyári" alkalmazás a robotos mobilokon, amelyet a Google fejlesztett.


A holland bíróság előzetes ítélete szerint a Samsungnak elviekben október 13-ával komplett Európában be kellene szüntetnie a Galaxy S, a Galaxy S II, és a Galaxy Ace okostelefonok forgalmazását. A gyakorlatban nem ennyire rossz a helyzet, hiszen a határozat csak olyan országokban léphet érvénybe, ahol az Apple bejegyeztette a kérdéses szabadalmat, ezek közt pedig Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Görögország, Izland, Olaszország, Lettország, Litvánia, Portugália, Románia, Szlovénia, Szlovákia, és Spanyolország sem szerepel.


A Samsungnak körülbelül másfél hónapja van arra, hogy megoldja a szoftveres problémát, így talán még elkerülhető lenne a tiltás végrehajtása. A cég legnagyobb problémáját inkább az jelenti, hogy az európai logisztikai központjuk Hollandiában található, így minden eshetőségre számítva át kell szervezniük a Vén Kontinensre exportált készülékeik elosztási láncát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.