Hirdetés

Retina Display került az iPod Touchba



|

Az Apple tegnap este frissítette a médialejátszóit, és bejelentették az iOS 4.2-t is.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este 7 órakor vette kezdetét az Apple „őszi" sajtótájékoztatója, amely keretében Steve Jobs leleplezte a legújabb iPod-modelleket. Ezen felül természetesen megosztotta a közönséggel a legfrissebb statisztikákat is - például 120 millió iOS-t futtató készüléket adtak el június óta, napi szinten pedig 230 ezer darabot aktiválnak. Az AppStore-ban 250 ezer szoftver található, és összesen 6,5 milliárd letöltést regisztráltak eddig.

 

Apple iPod Shuffle
Apple iPod Shuffle

 

Apple iPod Shuffle


Gyakorlati szempontból ennél érdekesebb, hogy jövő héten válik elérhetővé az iOS 4.1, amelyben már benne lesz a Game Center is, továbbá HDR-fotókat is lehet majd rögzíteni vele. Az iPhone 4-gyel felvett HD-videókat mostantól fel lehet tölteni a YouTube-ra, amennyiben a telefon/médialejátszó Wi-Fi segítségével csatlakozik az internetre. Ezen felül természetesen hibajavítások is történtek, többek közt a legújabb iPhone távolságérzékelője is megfelelően fog működni az iOS 4.1 telepítése után.

 

Apple iPod Nano
Apple iPod Nano

 

Apple iPod Nano


Szintén érdekes, hogy rögtön bejelentésre került az iOS 4.2 is: a szoftver elvileg november folyamán fog megjelenni, elérhető lesz az iPadekre is, továbbá lehetőség nyílik majd a segítségével a vezeték nélküli nyomtatásra.


Rátérve a friss iPodokra: a Shuffle immáron valódi gombokkal is büszkélkedhet, a 2 GB-os háttértárral szerelt kütyü 50 dollárba fog kerülni. A Nano viszont meglepetést okozott, ugyanis a készülékre került egy másfél colos, 240×240 pixeles érintőképernyő. Látszólag iOS fut a médialejátszón, és elvileg AppStore-támogatással érkezik - bár az kérdéses, hogy ki és mit fog fejleszteni rá. Két változat lesz belőle: a 8 GB-os 149, míg a 16 gigás 179 dollárba fog kerülni.

 

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch

 

Apple iPod Touch


Ezzel el is érkeztünk a nagyvadhoz: az új iPod Touch lényegében egy iPhone 4, csak nem került bele GSM/HSDPA-modul. Viszont a pletykáknak megfelelően két kamerával is felszerelték: az előlapi 640×480 pixel felbontású, és a segítségével FaceTime-hívásokat is lehet bonyolítani. A hátlapi kamera körül akad némi félreértés: az almás cég weboldala szerint videókat HD720p-felbontásban képes rögzíteni (1280×720 pixel), míg állóképeket csak 960×720-ban - valami egyértelműen nem stimmel.

 

Apple iTunes 10
Apple iTunes 10

 

Apple iTunes 10


Viszont az egyértelmű, hogy az új Touch-ba Retina Display került: a 3,5 colos kijelző 960×640 pixel felbontású, megegyezik az iPhone 4-ben használttal. A készülék három változatban érkezik: lesz 8/32/64 GB-os verzió is, ilyen sorrendben 229/299/399 dollárba fognak kerülni. Az új iPodok már előrendelhetőek az Egyesült Államokban, a kiszállításuk a jövő héten kezdődik.


Végül megemlítenénk még az iTunes 10-es verzióját is: a szoftverben bemutatkozott a Ping névre keresztelt közösségi szolgáltatás, amely segítségével követni lehet a kedvenc előadókat, és barátokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.